DOLAR
32,3640
EURO
34,9533
ALTIN
2.325,55
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Cumhuriyet Ve İstiklal Mahallelerimiz İçin B Planı

Cumhuriyet Ve İstiklal Mahallelerimiz İçin B Planı

Karar halkımızındır dedik, halkımıza verdiğimiz sözü yerine getirdik

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında yaptığı açıklamada, ”Karar halkımızındır dedik, halkımıza verdiğimi sözü yerine getirdik” dedi.

Başkan Selim Yağcı, belediye meclisi tarafından uygulamadan kaldırılan Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Bilecik’te yapılan çalışmalar ve projelere vatandaşlarımız ile birlikte karar verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

”Bilecik Belediyesi’nin mevcut alanı içerisinde bulunan Cumhuriyet ve İstiklal Mahallelerimizde Kentesel Dönüşüm yapılması için alınan kararı burada bulunan arkadaşlarımızın oy birliğiyle uygulamadan kaldırdık. Belediyemiz tarafından 2 yıl öncesinden bu yana çalışmaları yapılan Kentsel Dönüşüm Projesini uygulamadan kaldırmakla birlikte bu çalışma ilimiz için, bizler için ve hemşehrilerimiz için tecrübe olmuştur. Meclisimizin almış oluduğu kararı, yine halkımızın iradesi ve toplumumuzun kararına saygı göstererek ve demokratik sistemin doğal bir sonucu olarak, alınan kararı yine meclis üyelerimizle birlikte iptal ettik. İnşallah bundan sonra da bununla ilgili olarak varsa eksiklik ve aksaklıkları giderme noktasında gerekli çalışmaları yapacağız. Bu kararın alınmasından sonra şerhlerin kaldırılmasına ilişkin gerekli çalışmayı da yapacağız. Tapu Sicil Müdürlüğümüz bu işlemleri yaptığı andan itibaren vatandaşlarımız mülkleri üzerinde istedikleri gibi tasarruf etme haklarını alacaklardır. Ayrıca proje için imzası bulunan vatandaşlarımız da bizde mevcut bulunan imzaları, teslim alabilirler.”

”CUMHURİYET VE İSTİKLAL MAHALLELERİMİZ İÇİN B PLANIMIZ HAZIR”

Bilecik Belediyesi olarak şehrin her alanında hizmet verdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Selim Yağcı, Cumhuriyet ve İstiklal Mahalleleri’nde gerekli olan hizmetleri büyük bir ivedi bir şekilde yerine getireceklerini belirterek, şöyle devam etti:

”Cumhuriyet ve İstiklal Mahalleleri, hem şehrimiz açısından hem de bizler için çok önemlidir. Şehrimizin en eski ve değerli bireyleri barındıran bu iki mahallemize yapılması gereken hizmetleri, bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bu mahallelerimizde mevcut imar planları doğrultusunda gerekirse kamulaştırmalar yaparak, vatandaşlarımız için gerekli olan eserleri gerçekleştireceğiz. Öncelikli olarak çocuk ve gençlerimiz için park ve spor alanları oluşturacağız. Yol ve asfaltlama çalışmalarını da en iyi şekilde yerine getireceğiz. Öte yandan Kentsel Dönüşüm Projesinde de  olan Hürriyet ve İstiklal Mahallelerimizi bağlayacak, Bilecik’in ikinci köprüsü projesi yine bizim projelerimiz arasında yer alıyor. Bunu Bilecik için gerekli görüyoruz ve gerçekleştireceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.