DOLAR
32,5559
EURO
34,8781
ALTIN
2.429,59
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Açıkladı. Okullar tatil edildi mi ? Spor müsabakaları seyircisiz mi oynanacak?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Korona Virüs’e (Kovid-19) karşı alınacak tedbirlerin görüşüldüğü Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ilk, orta ve liselerin 16 Marttan itibaren 1 hafta tatil edileceğini belirterek, ara tatilin önceye alınacağını, 23 Mart tarihinden itibaren de uzaktan eğitim yöntemi ile internet ve tv kanallarından öğrencilerin eğitimlerine devam etmelerinin sağlanacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda kapsamlı bir çalışma yaptığını kaydeden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, üniversitelerin de yine 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta boyunca tatil edileceğini duyurdu. Bu 3 haftalık tatilde eğitimin nasıl koordine edileceğin de YÖK ve üniversiteler arasında yapılan değerlendirmeler sonucunda eğitim programı tanzim edileceğini ve eğitim programında bir kaybın yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, spor müsabakalarının büyük kalabalıkların toplandığı alanlarda gerçekleştiğini ve uzmanların yaptığı değerlendirmeler ile analizler çerçevesinde spor müsabakalarının Nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanmasının karıştırıldığı sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Korona Virüs’e (Kovid-19) karşı alınacak tedbirlerin görüşüldüğü Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki toplantıya başkanlık etmiş ve toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyeleri katılmıştı.

YENİ KORONAVİRÜS HASTALIĞI TEDBİRLERİ KAPSAMINDA ALINAN KARARLAR

İlkokul, ortaokul ve liseler 16 Mart tarihinden itibaren 1 hafta tatil olacaktır. Nisan ayında yapılacak ara tatil, erkene alınmıştır. 23 Mart tarihi itibarıyla uzaktan eğitim yöntemiyle internetten ve televizyon kanallarından öğrencilerin eğitimlerine devam etmeleri sağlanacaktır.

Üniversiteler, 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta süreyle tatil olacaktır. Bu tatilin eğitim açısından bir kayıp oluşturmaması için Yükseköğretim Kurulu [YÖK] koordinasyonunda üniversitelerle birlikte planlanarak eğitim programı düzenlenecektir.

Spor müsabakaları Nisan ayının sonuna kadar seyircisiz oynanacaktır.

Kamu görevlilerinin yurt dışı ziyaretleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi hazırlanmıştır. Olağanüstü bir durum olmadığı sürece kamu görevlileri yurt dışına çıkmak için izin alacaktır.

Vatandaşların yurt dışına çıkması konusunda, olağanüstü bir durum olmadığı sürece seyahatlerin bir müddet ertelenmesi tavsiye edilmektedir.

Yurt dışından Türkiye’ye gelen kişilerin mutlaka sağlık kontrollerini yaptırmaları ve 14 Gün Kuralını uygulayarak kendilerini karantina altına almaları önemlidir

koronavirus tedbirleri kapsaminda alinan kararlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.