DOLAR
32,3190
EURO
35,0421
ALTIN
2.282,74
BIST
8.981,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Yeni Koronavirüs Duyurusu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Yeni Koronavirüs Duyurusu. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı COVID-19 (Yeni Koronavirüs) haberleri ile ilgili kamuoyu duyurusu yayınladı.

Yayınlanan duyuruda, Çin Halk Cumhuriyetinin Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından COVID-19 (Yeni Koronavirüs) adı verilen salgın ile ilgili Türkiye Cumhuriyeti Devleti, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşları vasıtasıyla gereken bütün önlemlerin alındığı belirtilirken, salgının ülke sınırları içerisine bulaşmaması için tüm çalışmalar ve tedbirlerin titizlikle yürütüldüğü bildirildi.

Yayınlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

Elde edilen en güncel verilere göre, ülkemizde herhangi bir COVID-19 (Yeni Koronavirüs) vakası görülmemiştir.

Konu ile ilgili birtakım sosyal medya mecralarında yer alan, Türkiye’de COVID-19 (Yeni Koronavirüs) vakalarına rastlandığına yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Medya kuruluşlarımızın, medya mensuplarımızın ve tüm vatandaşlarımızın Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere resmi kaynakları dikkate almaları, bunun dışında konu ile alakalı yapılan açıklamalara ya da ortaya atılan iddialara itibar etmemeleri önemle rica olunur.

Konu ile ilgili gelişmeler yetkili makamlarımızca gerek görüldüğü anda tüm kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

İlgili süreç Başkanlığımızca da azami hassasiyetle takip edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan bugün, Koronavirüs salgını nedeniyle İran’a açılan kapılarımızda İran tarafından tüm araç, eşya ve yolcu girişleri tedbir amacıyla geçici olarak durdurulduğunu, Türkiye’den ihracat ve transit işlemlerinin kontrollü olarak devam ettiğini açıklamıştı.

Ticaret Bakanı Pekcan, İran üzerinden Türkiye çıkışlı transit geçecek araçların güzergah geçişlerinin takip edileceğini, gümrük kapılarında çalışanların hijyen ve sağlık kurallarına sıkı bir şekilde uyulduğunu, gerekli önlemlerin alındığı kaydetmişti.

Sosyal medya üzerinden COVID-19 (Yeni Koronavirüs) ile ilgili yapılan paylaşımlar halkın tedirginliğini artırırken Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamalar yüreklere su serpti.

İran’daki toplam vakaların artışı göz önünde bulundurularak, İran sınırı geçici olarak kapatılmış, kara ve demiryolları geçişleri geçici olarak durdurulurken, tüm uluslararası uçuşlar ise saat 20.00 itibariyle tek taraflı geçici olarak durduruldu. Böylelikle İran’dan Türkiye’ye girişler durdurulurken, Türkiye’den İran’a gidişler ise devam edecek.

Van Devlet Hastanesinde soğuk algınlığı belirtileri olan 5 kişinin COVID-19 (Yeni Koronavirüs) hastası olmadığı, sonuçların negatif çıktığı bildirildi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca konuya ilişkin olarak, vaka tespiti olursa uygulanacak tüm önlemlerin belirlendiğini yeteri kadar antiviral ilaç ile medikal malzemenin depolandığını ve tedarik zincirlerinin sağlam olduğunu ve bu noktada endişe edilecek bir durumun mevcut olmadığı kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.