DOLAR
32,3397
EURO
35,1175
ALTIN
2.311,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısında Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı’nda konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Önümüzdeki birkaç haftalık dönemi iyi yönetir, milletimizi iyi bilgilendirir, hastalığı sıkı bir şekilde kontrol altında tutabilirsek, umduğumuzun da ötesinde güzel bir tablo bizi bekliyor” ifadelerinde bulundu.

Yeni tip Koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında Çankaya Köşkünde düzenlenen toplantıya başkanlık eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan millete sesleniş mahiyetindeki açıklamada, bu hastalığın dünyadaki ve Türkiye’deki sürecini detaylı bir şekilde anlatacaklarını kaydetti.

Salgın Tüm Dünyayı Üretim Konusunda Alternatifler Aramaya İtmiştir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Önümüzdeki dönem için alınacak tedbirlerin müzakeresine ağırlık vereceklerini ifade ederek, bugüne kadar hastalığın kontrol altında tutulmasıyla ilgili sağlık önlemleri ve diğer tedbirleri peyderpey hayata geçirdiklerini, geçirmeye de devam ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gönüllü veya zorunlu karantina uygulamaları sebebiyle günlük hayatı adeta durma noktasına getiren böyle bir sürecin pek çok boyutu yanında, ciddi ekonomik sonuçlarının da ortaya çıkacağına dikkati çekerek, ”Türkiye olarak hem bu hastalığın salgın haline dönüşmesini engelleme hem de üretimi, ticareti, istihdamı, ekonomiyi canlı tutma mecburiyetimiz var. Ülkemizin Ağustos 2018 yılında yaşadığımız kur, faiz, enflasyon saldırısının etkilerinden yeni yeni kurtulmaya, işlerin tekrar yoluna girmeye başladığı bir dönemde ipin ucunu asla bırakamayız” dedi.

Kovid-19 ile mücadele ederken sanayisi ve ticaretiyle tüm ekonominin çarklarının dönmeye devam etmesini sağlamanın kolay olmadığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun için devlete düşen görevler yanında, özel sektörün de yerine getirmesi gereken sorumlulukları olduğunu hatırlattı.

“İnşallah bugün burada alacağımız kararlarla bu zoru birlikte başaracağız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Ülkemizi sağ salim bu süreçten çıkardığımızda önümüzde eskisinden çok daha büyük fırsatların bizi beklediğini şimdiden görebiliyoruz. Tabii burada bir taraftan sabır, bir diğer taraftan dua ile biz bu süreci aşacağımıza inanıyorum. Çin’deki salgın dönemi Avrupa başta olmak üzere tüm dünyayı üretim konusunda alternatifler aramaya itmiştir. Üretimde alternatif denince de ilk akla gelen yerlerden biri Türkiye olmaktadır. Ayrıca, virüs salgını ve petrol fiyatlarının düşüşüyle bağlantılı olarak finans alanında yaşanan gelişmeler de ülkemize ilave avantajlar sağlayacaktır. Şayet önümüzdeki birkaç haftalık dönemi iyi yönetir, milletimizi iyi bilgilendirir, hastalığı sıkı bir şekilde kontrol altında tutabilirsek umduğumuzun da ötesinde güzel bir tablo bizi bekliyor. Önemli olan hastalığın bizi yenmesine fırsat vermeden, bizim hem tıbbi olarak virüsün hem de bunun psikolojik ve ekonomik etkilerinin üstesinden gelebilecek dirayeti ortaya koyabilmemizdir. Bu konuda ben sizlere güveniyorum ve bunu birlikte aşacağımıza da inanıyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile dörtlü bir video konferans gerçekleştirdiklerini anımsatarak, “Bu video konferansla da sadece bu virüs olayını değil, çünkü onlarda şöyle bir değerlendirmeyi yaptığımızda en iyi konumda şu anda biz gözüküyoruz, bizim ardımızdan Almanya gözüküyor, ama İngiltere ve öbür tarafta Fransa’nın durumu bizimle mukayese edilmeyecek derecede olumsuz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferansta bölgedeki gelişmeleri, İdlib konusunu, Barış Pınarı konusunu da görüştüklerini bildirdi.

Koronavirüsle ilgili alınacak kararların Türkiye ve ekonomi için hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, süreci yöneten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya söz verdi.

Toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi ve Sağlık Politikaları kurulları üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.