DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

ÇOCUK HAKLARINA İLİŞKİN ÇALIŞMALAR İSVEÇ KONSOLOSLUĞUNDA ANLATILDI

ÇOCUK HAKLARINA İLİŞKİN ÇALIŞMALAR İSVEÇ KONSOLOSLUĞUNDA ANLATILDI

Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından Çocuk Haklarına ilişkin gerçekleştirdiğimiz çalışmaları İsveç Konsolosluğunda anlatarak, paylaştık.

Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Hülya Eçen Çalışkan,  İstanbul İsveç Konsolosluk Binasında gerçekleştirilen çalışmada ilimizi temsil ederek, Belediyemiz tarafından Çocuk Haklarına ilişkin çalışmalarımızı anlattı.

İsveç Konsolosluğu’ nun Türkiye ile birlikte yaptığı “Genç Sesler Projesi” nde Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü Çocuk Hakları Koordinatörlüğü olarak yer alarak, güzel çalışmalarımızı anlattı.

Strateji Geliştirme Müdürü Hülya Eçen Çalışkan düzenlenen program hakkında verdiği bilgide Bilecik Belediyesinin ülkemizdeki sadece 5 belediyenin davet edildiği önemli bir programda ağırlanmasının mutluluk verici olduğunu belirterek, şunları söyledi:

‘’Bilecik Belediyesi olarak geçen yıl yine 20 -21 Aralık 2017 de İsveç Konsolosluğuna ismen davet edilmiştik. 2 gün süren  “Belediyeler ve Çocuk Hakları Bağlamında İsveç ve Türkiye Deneyimi” başlıklı toplantıda, İsveç Çocuk Hakları Stratejisti  Natalie Engdahl tarafından katılımcı 8 Belediye yetkilisine İsveç’ teki çocuk haklarının ulusal ölçekte hayata geçmesi bakımından yerel yönetimlere yönelik mevzuat altyapısını ve bu altyapının çocuk katılımını odak alarak ulusal anlamda nasıl işlediği anlatılmıştı ve Türkiye ile İsveç arasında yapılabilecek işbirlikleri ile birlikte Türkiye’deki belediyelerde çocuklarla çalışmalar yapan kişilerin iletişim içinde olmasının önemi konuşuldu. Bu belediyeler ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi , İzmir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Bilecik Belediyesi, Bağcılar Belediyesi, Beylikdüzü Belediyesi, Sarıyer Belediyesi, Zeytinburnu Belediyesi şeklindeydi. Bizler de katılımcı belediyeler olarak Çocuk Hakları konusunda yapmış olduğumuz çalışmaların sunumunu gerçekleştirmiştik. Bu  yıl ise 2 gün boyunca gerçekleştirilen buluşmada 5 Belediyeden Çocuk Hakları Stratejistleri ve uzmanları  katılım sağladı. 2. Davet ” Çocuk Etki Değerlendirmesi Giriş Eğitimi” başlığı ile Çocuk Hakları Stratejisti Natalie ENGDAHL tarafından verildi. Eğitime davet edilen 5 Belediye: İzmir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Bilecik Belediyesi, Sarıyer Belediyesi, Urla Belediyesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılım sağladılar. Çok anlamlı ve verimli bir çalışma oldu. İnşallah bu tür programlardan almış olduğumuz fikirlerle Bilecik’imizde Çocuk Haklarına ilişkin etkin ve güzel çalışmalar gerçekleştirmeyi umuyoruz’’ şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.