DOLAR
32,3154
EURO
35,1147
ALTIN
2.292,51
BIST
9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Çiftçilerin Mağduriyetleri Giderilecek

Bilecik Tarım ve Orman Müdürlüğü kuvvetli yağışın ekili olduğu Bilecik ilçe ve köylerindeki ekili arazilerde meydana gelen zararı ortaya çıkarmak için hasar tespit çalışmalarına başladı.

150 bin tl’lik yatırımı heba olmuştu

Oğuz Kılıç adlı çiftçi Yeniköy’de kendisine ait 100 dönümlük alana bu yıl karpuz ektiğini fide ve gübreye toplamda 150 bin tl harcadığını belirterek, bölgede etkili olan kuvvetli yağış ve dolu nedeniyle yapmış oldukları tüm çalışmanın heba olduğunu dile getirip, mağdur olduklarını kaydederek, ”Tüm emeklerimiz boşa gitti. Sadece ben değil, bu bölgede üretim yapan bir çok çiftçi aynı durumda. Bu yıl iflas bayrağını çektik. Yetkililerden yardım bekliyoruz” ifadelerinde bulunmuştu.

Bilecik Milletvekili Selim Yağcı ise yaşananların ardından yaptığı açıklamada, afet derecesine varan yağmurlar sebebiyle ürünü hasara uğrayan ve zarar gören tüm hemşehrilerine geçmiş olsun dileklerimi ileterek, devletimizin tüm imkanları ile halkımızın yanında olacağını ifade etmişti.

Yetkililer harekete geçti

İl Müdürü Necmettin Yoldaş ilk olarak Yeniköylü çiftçilerle bir araya geldi.

Son günlerde bölgemizi etkisi altına alan şiddetli yağışlar sonucu, tarım arazilerinde oluşan hasarları, hasar tespit heyeti ile birlikte il merkezi ve ilçeleri dolaşarak yerinde inceleyen Yoldaş, yağışların olduğu andan bu yana zarar gören köylerde İl ve İlçe Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalara başladıklarını belirterek, çiftçilerin hasar kayıtları için başvurularını alan personelin zarar gören tarlaları dolaşarak hasar tespit çalışmalarında bulunduklarını söyledi.

Çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için gerekli tüm girişimlere de başlamış bulunmaktayız

İl Müdürü Necmettin Yoldaş, çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi için gerekli tüm girişimlere başladıklarının altını çizerek, özellikle can ve mal kaybının yaşanmaması için tüm üreticilerin yıldırım düşmesi sel ve su baskını tehlikelerine karşın mümkün oldukça doğaya çıkmaması, Bakanlık, İl Müdürlüğü İnternet Sitesi, Meteoroloji Müdürlüğü ve AFAD Müdürlüğünün yaptığı uyarıları dikkate almalarının önem arz ettiğini bildirdi.

Yoldaş, ”Özellikle Dolu, Yıldırım ve fırtınadan kaynaklı zararları önlemek için üreticilerimizin hayvanlarını yayılmaya çıkarmamaları yönünden de duyurularımızı önemle takip etmeleri gerekmektedir.İlimize ve meydana gelen bu dolu ve şiddetli yağış zararından etkilenerek mağdur olan tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Zarar tam boyutu netlik kazanmazken, meydana gelen zararı ortaya çıkarmak için hasar tespit çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.