DOLAR
32,3862
EURO
35,1212
ALTIN
2.325,46
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

CHP’Lİ BAŞKANLIK DİVANI ÜYELERİ ANITKABİR’DE

CHP’Lİ BAŞKANLIK DİVANI ÜYELERİ ANITKABİR’DE

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve yeni seçilen TBMM Başkanlık Divanı Anıtkabir’i ziyaret etmeyince, Başkanlık Divanı’nın CHP’li üyeleri Anıtkabir’i ziyaret ederek saygı duruşunda bulundu.

Anıtkabir’i ziyaret konusu önceki hafta yapılan Başkanlık Divanı toplantısında tartışma konusu olmuştu. Kahraman, seçimden sonra Meclis Başkanlık Divanı olarak Anıtkabir’i ziyaret ettiklerini, bu kez ziyarete gerek olmadığını söylemişti.

Bunun üzerine Başkanlık Divanı’nın CHP’li üyeleri, TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün’ün başkanlığında Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu.

Ziyarette Tüzün’ün yanı sıra İdare Amiri İbrahim Özdiş, Katip Üyeler NurhayatAltaca Kayış, Bülent Öz, Barış Karadeniz ve Vecdi Gündoğdu yeraldı.

CHP’li üyeler ziyaretten sonra Anıtkabir Özel Defterini imzaladı. Tüzün özel deftere şunları yazdı:

“Büyük Atatürk;

Memleketimizin işgal altında olduğu, İstiklal Savaşının sürdüğü güç koşullarda kurduğun, ilk başkanlığını yaptığın Türkiye Büyük Millet MeclisiBaşkanlık Divanı’nın Cumhuriyet Halk Partili üyeleri olarak huzurundayız.
Her zaman yolumuzu aydınlatan ilke ve devrimlerinin ne kadar önemli olduğu bugün çok daha iyi anlaşılmakta, bütün mazlum milletlere yol gösterici olmaktadır.

Cumhuriyetin temel değerlerine yürekten bağlı olarak bize gösterdiğin hedeflere ulaşma azim ve kararlılığını senden aldığımız güç ve kararlılıkla sürdürüyoruz.

Kurduğun Cumhuriyet Halk Partisi, halktan aldığı güçle ülkemizin içinde bulunduğu bütün zorlukları aşacak güçtedir.

Cumhuriyet Halk Partisi dün olduğu gibi bugün de Demokratik, Laik Cumhuriyet’in güvencesidir.
İlke ve devrimlerine sarsılmaz bağlılığımızı bir kez daha bir kez daha tekrarlıyor ve huzurunda saygı ile eğiliyoruz.
Ruhun Şad olsun…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.