DOLAR
32,3423
EURO
35,1164
ALTIN
2.307,30
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

CHP’de yeni üyeler için rozet takma töreni düzenlendi

CHP’ye katılan yeni üyeler için rozet takma töreni düzenlendi

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik İl Başkanlığı’nda yapılan ve çok sayıda partlilinin katıldığı rozet töreninde yeni üyeler İsmail Cinoğlu ve Gürkan Zorba’ya rozet takıldı.

TBMM Başkan Vekili ve Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün konuşmasında, CHP olarak tarihi bir güne şahitlik ettiklerini ifade ederek, ‘’Bu tarihi günde Bilecik’imizin esnafı, eşrafı, siyaset adamı olarak çok değerli hizmetlerini esirgememiş olan bir aile Cinoğlu ailesi, geçmişte il genel meclisi üyeliği, belediye başkanlığı ve partinin en üst organında görev yaparak CHP’ye katılma kararı verdikten sonra rozet takma töreniyle bu işin başlangıcını ve devamını getirmek üzere toplandık. Aslında Demokrat Parti ile CHP her ne kadar siyaseten rakip gibi gözükseler de biri Türkiye Cumhuriyetini kuran partidir Cumhuriyet Halk Partisi, diğeri ise çok partili yani demokrasiye geçiş döneminin ilk siyasi partisidir. Aslında rakip gibi gözükseler bile CHP ve DP et ve tırnak konumunda iki siyasi partidir. Bu ikisi siyasi parti geçmişte rakip olmuştur. Ama birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve insanlarımızın kazanımı adına çok ortak işler yapmıştır. İktidar muhalefet demeden 10.Yıl Marşında söylenen sözler, İzmir Marşında söylenen sözler Türkiye’nin gündeminde ise bu iki siyasi partinin demokratik mücadelesinden kaynaklanan bir başarı öyküsüdür. Bu başarı öyküsünde Bilecik için hizmet eden böyle bir ailenin evladı, benimde babasının Bilecik belediye başkanlığı yaptığı dönemde bende CHP’den Bilecik belediye meclis üyesiydim. Birlikte iktidar muhalefet demeden Bilecik’imize yapılması gereken hizmetler noktasında çok ortak kararlar aldık. Böyle bir ailenin evladı gerek Türkiye’de spor, siyaset camiasında ve iş dünyasında kendini ispatlamış böylesine bir ailenin oğlunu CHP il Başkanlığında görmekten büyük onur ve mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.’’ dedi.

İzmir Marşıyla Türkiye’nin siyasetinden yolcu edeceğiz

TBMM Başkan Vekili ve Bilecik Milletvekili Tüzün, gündeme ilişkin olarak ise, Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini, Türkiye’nin içinde bulunduğu dış politika, ekonomi, siyaset ve demokrasi sıkıntısını herkesin yaşayıp gördüğünü kaydederek, ‘’Bugün gelinen noktada geçmişte ‘’Megri Megri’’ deyip tutmadığı için, şimdi ise yeni  moda ‘’Yaylalar, Yaylalar’’ deyip Türkiye’nin gündemini değiştirmek isteyen bir siyasi anlayışla karşı karşıyayız. ‘’Megri Megri’’ diyenleri bugün ‘’Yaylalar,Yaylalar’’ noktasına getirenleri sizler ve bizim gibiler İzmir Marşıyla Türkiye’nin siyasetinden yolcu edeceğiz.’’ diye konuştu.

Hep birlikte omuz omuza bu ülkeyi yaşanmaz hale getiren zihniyete karşı birlikte mücadele edeceğiz

CHP İl Başkanı Metin Yaşar da , yaşanılan süreçte dönemde Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarında yöneticilik yapmanın cesaret ve yürek istediğini belirterek, ‘’Başta İsmail Cinoğlu olmak üzere üyelikleri yapılacak tüm arkadaşlarımızı bu yürekli ve onurlu davranışlarından dolayı kutluyorum’’ dedi.

15 yıldır ülkeyi yönettiğini iddia eden iktidarın yanlış politikalarının ülkeyi, bu ülkede yaşayan yurttaşlara yaşanmaz hale getirdiğini kaydeden  CHP İl Başkanı Yaşar,’’ Hak, hukuk adalet gibi kavramlar ayaklar altına alındı. Gelir dağılımındaki adaletsizliğin hangi boyutlarda olduğunu hepiniz yakından biliyorsunuz. Bütün bu olumsuzluklara geçmişte olduğu gibi bugün de dur diyebilecek ve gelecekte de dur diyebilecek kadroların CHP kadroları olduğunu hepiniz biliyorsunuz. O yüzden bu ülkenin devrimcileri, yurtseverleri, Atatürkçüleri ve cumhuriyetçileri ülkenin geleceğinden endişe etmeye başladılar. Bu olumsuzluklarla mücadele etmenin tek siyasal örgütünün CHP olduğunu gördüler. Kendileri de bu mücadele taşın altına hem elini hem gövdesini koymak için CHP kadrolarına katılmaya karar verdiler. Arkadaşlarımı cesaretlerinden dolayı yürekten kutluyorum. Hak, hukuk, adalet mücadelesinde hep birlikte omuz omuza bu ülkeyi yaşanmaz hale getiren zihniyete karşı birlikte mücadele edeceğiz, güçlerimizi birleştireceğiz. İlimizde nasıl 16 Nisan referandumunda tüm güçlerimizi demokrasiden ve cumhuriyetten yana olanlar tek adam rejimine geçit vermeme kararlığını gösteren tüm yurttaşlarımız nasıl bir blok oluşturduysa 2019’a giderken de işte CHP öncülüğünde oluşturulan bloğu daha da derinleştirerek daha da güçlendirerek 2019’un CHP’si ve ülke için bir çıkış olacağını düşünüyoruz.’’ diye konuştu.

‘’Yolunuz yolum, söyleminiz söylemim, davanız davamdır’’

İsmail Cinoğlu ise, CHP ailesinde olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, ‘’İnsanların hayatlarında önemli imzalar vardır. Ben o imzalardan birini 18-19 yaşlarında Galatasaray’a profesyonel olarak futbol oynamaya gittiğim zamanı o anı o heyecanı unutmam. Yıllar sonra Allah bize demek ki 2. bir heyecan da CHP de bugün burada eş değerde bir heyecan olduğunu belirtmek isterim. Günlük siyasetlerin küçük hesapların insanları olmadık. Neden CHP dediklerinde Mustafa Kemal Atatürk ‘ün kurduğu parti olması, laik cumhuriyetin devamının bu dönem de daha fazla insanlara görev olduğunu düşündüğümüzden dolayı, hak hukuk adalet için düştüğünüz sokaklarda yollarda gördüğünüz eziyetlerde gördüğümüz vatandaşlarımız için, laik demokratik cumhuriyeti savunan insanlarımız için CHP dedim. Hiç beklentim olmadan CHP’ye hizmet için buraya geldim. Yolunuz yolum, söyleminiz söylemim, davanız davamdır. Cumhuriyet Halk Partisi de namusum ve şerefim olarak bana emanet olarak kalacaktır.” ifadesinde bulundu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.