DOLAR
32,3290
EURO
35,0804
ALTIN
2.292,31
BIST
8.982,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Çevre Doğa ve Hayvan Koruma Polisleri Geliyor

Çevre Doğa ve Hayvan Koruma Polisleri Geliyor. İçişleri Bakanlı Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Polisi Temel Eğitim Kursu açılışına katıldı.

Çevre Doğa ve Hayvan Koruma Polisleri Geliyor

Kızılcahamam’da gerçekleştirilen açılışta, Narkotik Daire Başkanlığı bünyesindeki Köpek Eğitim Merkezi’nde, narkotik birimlerinin yanı sıra Özel Harekat Başkanlığı, KOM Daire Başkanlığı, asayiş, güvenlik, kriminal, özel güvenlik daire başkanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile uluslararası kurumlarda kullanılan köpeklerin hem doğumları hem de branşlara göre eğitimlerinin gerçekleştirildiğini belirten İçişleri Bakan Soylu, bu birimlerde eğitim alan sertifikalı 451 eğitimli köpeğin, narkotikten bomba aramasına kadar pek çok alanda başarılı görevler yaptığını söyledi.

Bakan Soylu, narkotik köpeklerinin operasyonlardaki başarısına değinerek, “2018’de Narkotik Başkanlığımızın toplam ağırlık bazlı yakalamalarının % 46’sı, adet bazlı yakalamalarının da % 39,5’u narkotik köpekleri marifetiyle gerçekleştirilmiştir. 2019 ve 2020 yılı için de oranlar yaklaşık % 42 ile % 30 bandında seyretmektedir.” diye konuştu.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde yapılan Atmaca Operasyonu sırasında, Zehir isimli görev köpeğinin, el yapımı patlayıcının infilak ettirileceği sırada üzerine atladığı teröristi etkisiz hale getirdiğini ve bu hamlesiyle 42 personelin hayatını kurtardığını anlatan Bakanımız Sn. Soylu, “Son 3 yıl içerisinde meydana gelen 82 ölümlü vakada kayıp 16 ceset, kadavra arama köpeklerimiz sayesinde bulunmuştur. Yine son 5 yıl içinde meydana gelen 330 kayıp vaka olayının 99’u, koku molekülü iz takip köpeklerimizin yardımıyla aydınlatılmıştır.” ifadelerini kullandı.
İlk Etapta 260 Personel Kurs Görecek

Bakanımız Sn. Soylu, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğü bünyesinde ilk etapta 260 personelin kurs göreceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

“Bu birimde kullanılacak araçların dış tasarımları ve giydirmeleri tamamlandı, içeriği tamamlandı, görevlerinde kullanılacak eldiven, yakalama ağı gibi teçhizatların alımları da hemen gerçekleştirildi. Eğitimleri biter bitmez, arkadaşlarımız sahaya ineceklerdir. Yine bu birime ihbar yapabilmeyi kolaylaştırmak amacıyla HAYDİ  Uygulaması adlı bir uygulamanın yazımına başlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız ve Bakanlığımız Strateji Başkanlığımız birlikteliğinde çalışmaları sürdürülen bu uygulama da inşallah 1,5 ay sonra hayata geçecek.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.