DOLAR
32,3733
EURO
34,9950
ALTIN
2.325,67
BIST
9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BURSA’DA ”Kuruluşa Yolculuk Edebali İzinde Bilecik” adlı Bilecik Tanıtımı

 Kuruluşa Yolculuk Edebali İzinde Bilecik adlı tanıtım, Bilecik’in tanıtımına katkı sağlanması amacıyla Bursa’da gerçekleşti.

Tanıtım etkinliğine katılanlar için Bilecik ilimize ait yöresel ürünler sergilendi,ayva, nar lokumu ve şerbetler ikram edildi. Protokol, Ördekli Kültür Merkezine giriş yaparken, Bursa Büyük Şehir Belediyesi Mehteran takımı tarafından karşılandı.
Bursa Orhangazi Belediyesine bağlı,Ördekli Kültür Merkezinde gerçekleşen , Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir,Bilecik Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru,Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi UZUN, CHP Bilecik Belediye Meclis Üyesi Seyfi Özgen,dernek temsilcileri ve vatandaşların katıldığı tanıtım etkinliğinde açılış konuşmasını Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail CİHAN gerçekleştirdi.Açılış konuşması ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.Sonrasında kürsüye gelen Bilecik Belediye Başkanı Selim YAĞCI şöyle konuştu;
Bilecik çok önemli referansları olan ama bu referansları bu zamana kadar gerektiği verimlilik ölçüsünde kullanamamış olan illerimizden birisi.Bilecik’e baktığımızda bir çok yerleşim yerine nasip olmayacak Osmanlı Ulu Çınarı gibi bir çınarın köklerinin olduğu topraklardır.Osmanlı gibi bir devletin yeşerdiği ortaya çıktığı,nefes aldığı topraklardır.Diğer taraftan Marmara bölgesinde çok önemli geçiş gürezgahlarında bulunan bir şehirdir.İstanbul’u anadolu’ya,akdeniz bölgesine bağlayan bir şehirdir.Etrafında 5 büyük metropol şehre komşu olan bir şehirdir.Bu metropollerin en uzağı İstanbula 1.5 saatte ulaşılabilen bir şehirdir.İnsanı eğitim yüzdesi olarak oldukça fazla, hoşgörülü,Osmanlı ve Türk misafir perverliğinin tüm özelliklerini sergileyen bir şehirdir. Bilecik, bu zamana kadar bu özellik ve güzelliklerini tanıtamamıştır. Bizler geçtiğimiz 10 yılda şehirde yapılması gereken temel hizmetleri gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte bu sayılan güzellikleri tanıtmaya yönelik girişimlerde bulunacağız. Bu anlamda kardeş şehir Bursa’da bu tanıtım çalışmalarının başlangıcını yapmak istedik. Aynı zamanda Bursa’nın gerek kentsel gerek diğer noktalarındaki tecrübelerinden de faydalanacağız.”
Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ise , Bilecik’te var olan özellik ve güzelliklerin anlatılmak istendiğini belirterek, programda emeği geçenlere teşekkür etti.
İl adına güzel ve faydalı bir program düzenlendiğini belirten Nayir, Bilecik’te kamu kurum kuruluşları, özel teşebbüs, üniversite ve sanayi kuruluşlarının desteğiyle şehrin tanıtımına yönelik çalışmaların yapılmasının önemli olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından Bilecik tanıtım filmi izlendi ve ardından Bilecik Belediyesi Oturak Havası Meşk Ekibi Bilecik’e ait türkülerle konuklara müzik ziyafeti verdi.
Bilecik Tanıtımı,Bilecik Dünya Destinasyonu Oluyor Projesi Koordinatörü Doç. Dr. Metin Çelik’in, Bilecik turizmine ilişkin sunumuyla sona erdi.

 

DSC04992

 

kurulusa-yolculuk-edebali-izinde-bilecik-tanitim-gecesi-resim_1938 kurulusa-yolculuk-edebali-izinde-bilecik-tanitim-gecesi-resim_1939 kurulusa-yolculuk-edebali-izinde-bilecik-tanitim-gecesi-resim_1940 kurulusa-yolculuk-edebali-izinde-bilecik-tanitim-gecesi-resim_1941 kurulusa-yolculuk-edebali-izinde-bilecik-tanitim-gecesi-resim_1942 kurulusa-yolculuk-edebali-izinde-bilecik-tanitim-gecesi-resim_1943 kurulusa-yolculuk-edebali-izinde-bilecik-tanitim-gecesi-resim_1944 kurulusa-yolculuk-edebali-izinde-bilecik-tanitim-gecesi-resim_1945 kurulusa-yolculuk-edebali-izinde-bilecik-tanitim-gecesi-resim_1946 kurulusa-yolculuk-edebali-izinde-bilecik-tanitim-gecesi-resim_1947

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.