DOLAR
32,3190
EURO
35,0421
ALTIN
2.282,74
BIST
8.981,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BTK Akademi Nedir? Nasıl Başvurulur? Katalog Eğitimlerinde Neler Yer Alıyor?

BTK Akademi Nedir? BTK Akademiye Nasıl Başvurulur? BTK Akademi Katalog Eğitimlerinde Neler Yer Alıyor? Online yazılım, programlama, siber güvenlik, dijital tasarım, kişisel gelişim, güvenli internet, telekominikasyon, regülasyon, sertifika programları gibi kategorilerde eğitimler BTK Akademi’de yer alıyor.

BTK Akademi Nedir?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Akademi, bilimsel, teknolojik ve sürekli kendini yenileyen eğitim anlayışı ile sektöre ve Ülkemize katkı sağlayacak alanında öncü, tanınmış, güvenilir ve saygın bir eğitim merkezi oluşturmayı hedefleyerek, 1983’ten bu yana elektronik haberleşme sektörü alanındaki deneyimi ve 2000 yılından itibaren sürdürdüğü düzenleyici ve denetleyici rolüyle edindiği birikimi, sertifikasyon eğitimleri ile sektörün ihtiyaç duyduğu yetkin insan kaynağının artırılmasına katkıda bulunuyor.

BTK Akademi, teknolojik gelişmeleriyle değişen eğitim yöntem ve metotlarına uygun bir şekilde;

Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) alanındaki bilgiye erişimin önündeki engelleri kaldırıp bilgiyi halka arz etmeyi,

BİT alanının bilinçli ve etkin kullanılmasına yönelik bilinçlendirme çalışmaları yoluyla, başta genç ve çocuklar olmak üzere toplumun her kesiminin farkındalıklarını artırmayı,

Düzenlediği sınıf içi ve online eğitim sertifika programlarıyla, kamu ve özel sektörün ihtiyacı olan kaliteli iş gücünün üretilmesine katkı sağlamayı,

Ulusal ve uluslararası kurum, kuruluş ve üniversitelerle iş birliği yaparak bilginin yönetimi ve aktarımında söz sahibi olmayı,
Teknoloji dünyasının güncel bilgisini kendini sürekli yenileyen eğitim anlayışıyla halka aktarmayı amaçlayan bir eğitim merkezidir.

BTK Akademi, bilgi teknolojileri alanında oluşturduğu dijital eğitim portalı ile tüm vatandaşlara ulaşmayı hedefliyor. Online eğitimlerin yanı sıra gerçekleştirdiği sınıf içi eğitimlerle de BİT sektörüne yönelik konularda eğitim almak isteyen her kesimin mesleki ve teknik ihtiyaçlarını mekan ve zamandan bağımsız olarak karşılayacak.

BTK Akademi’de hangi kategorilerde eğitimler sunuluyor

Kullanıcılar btkakademi.gov.tr  adresine giriş yaptıklarında, online yazılım, programlama, siber güvenlik, dijital tasarım, kişisel gelişim, güvenli internet, telekominikasyon, regülasyon, sertifika programları gibi kategorilerdeki eğitimlere ücretsiz bir şekilde ulaşabilecek.

Bu bölümün özellikle altını çizmekte fayda var çünkü bilindiği üzere Udemy gibi online eğitim kaynaklarına belirli miktarlarda ücret ödemeniz gerekiyor. Fakat BTK Akademi üzerinde kullanıcılar için bir çok eğitim ücretsiz olarak sunuluyor.

Program Kanalları Neler?

Sınıf içi, E-Öğrenme ve Program olmak üzere 3 program kanalı BTK Akademi’de yer alıyor. Eğitim dili ise İngilizce ve Türkçe.

Hangi Eğitim Seviyeleri?

BTK Akademi’de istediğiniz kategoride siz uygun olan, başlangıç, orta, ileri ve herkes için, eğitim seviyelerinden dilediğinizi seçebiliyorsunuz.

C#, Big Data, PHP, Pyton, Unity, CSS, Javascript, SQL, Blockchain, Algoritma Tasarımı, 5G, Siber Güvenlik Analisti gibi bir çok online eğitime BTK Akademi internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Ozan dedi ki:

    Çok iyi