DOLAR
32,3652
EURO
34,9611
ALTIN
2.325,56
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BŞEÜ’de Uzaktan Eğitim Başlıyor

BŞEÜ’de Uzaktan Eğitim Başlıyor. Yeni Uzaktan Öğretim Sistemi Tanıtım Videosu. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) bünyesinde yürütülen tüm ön lisans, lisans ve lisansüstü dersleri, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından alınan kararla, 23 Mart 2020 tarihinden itibaren Uzaktan Eğitim Sistemi üzerinden verilmeye başlayacak.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri uzaktan eğitime 23 Mart 2020 tarihinden itibaren başlıyor.

Bu kapsamda; hazırlık sınıfları ve TÖMER dahil olmak üzere tüm dersler 6. haftadan başlayacak şekilde internet üzerinden ‘asenkron’ yani kayıtlı eğitim videoları ile verilecek. Derslerin teorik kısımları bu eğitim videolarıyla, uygulamalı kısımları ise daha sonra belirlenecek tarihlerde yoğunlaştırılmış akademik takvim kapsamında verilecek. Dersler, BŞEÜ bünyesinde Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, İngilizce ve Enformatik derslerini çevrimiçi olarak yürüten Açık ve Uzaktan Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (UZEM) altyapısı kullanılarak yayınlanacak. Öğrenciler UZEM sistemine OBS kullanıcı adı ve şifreleri ile girebilecek. BŞEÜ tarafından yapılan duyuruda şu bilgilere yer verildi:

– Uzaktan eğitim ile yürütülecek bu süreç dahilinde dersi veren öğretim elemanları tarafından tüm ders notları ve video içerikleri sisteme eksiksiz yüklenecektir.

– Ödev ve Kısa sınavların işleyişi uzaktan eğitim yolu ile gerçekleştirilecek, Ara Sınav (Vize) ve Dönem Sonu (Final) sınavları sürece göre planlanacaktır.

– Mevcut şartlar altında 3+1 Eğitim modeli kapsamında iş yeri uygulamasına giden öğrencilerimiz için bulunduğumuz olağanüstü durum sebebi ile iş yeri eğitimi derslerine uzaktan eğitim üzerinden devam edilecektir.

– Uzaktan eğitim ile devam eden süreçte dersleriniz ile ilgili tüm soru ve sorunlarınızın çözümü için öğretim gördüğünüz birim ve danışmanlarınıza ulaşmanız yeterli olacaktır.

– Lisansüstü programlardaki yeterlik sınavları, tez izleme komiteleri ve tez savunmalarının, üniversitemiz uzaktan öğretim altyapısı üzerinden “kayıt altına alınarak denetlenebilir olma şartıyla” dijital ortamda yapılabilmesi sağlanacaktır.

– Bu süreci mümkün olduğunca verimli geçirmek adına sizlerin bilgi sahibi olmanızı sağlayacak duyuruları ve işleyiş yönergelerini Üniversitemiz web sayfasından, sosyal medya hesaplarımızdan ve danışmanlarınızla iletişim kurarak takip etmeniz büyük önem arz etmektedir. Olağanüstü bu süreçte birlik ve beraberlik içerisinde eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi siz değerli öğrencilerimizi mağdur etmeyecek şekilde planlamaya ve yürütmeye devam edeceğiz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.