DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,60
BIST
9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BŞEÜ Öğrencileri ‘Genç Seramikçiler’ Yarışmasından İki Önemli Dereceyle Ayrıldı

BŞEÜ Öğrencileri ‘Genç Seramikçiler’ Yarışmasından İki Önemli Dereceyle Ayrıldı

Rektör Taş: Bu “Başarı Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültemizin ve Üniversitenin Bir Başarısı”

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü öğrencileri Ahu Anzerli ve Sümeyye Anzerli, Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Katılımlı Genç Seramikçiler Karo Yarışması’nda ‘Uşak Üniversitesi Başarı Ödülü’ ve ‘Tüprak Altın Sanat Ödülü’nü alarak büyük bir başarıya imza attılar. Türkiye genelindeki Güzel Sanatlar Fakültelerinin Seramik Bölümlerinde eğitim gören lisans öğrencileri ile Enstitülerin Seramik Ana Sanat Dallarından yüksek lisans ve sanatta yeterlik öğrencileri ve yurtdışından da aynı eğitim düzeyine sahip seramik öğrencilerinin katıldığı yarışmada toplam 296 eser değerlendirildi. 14 eserin ödüle layık görüldüğü yarışmada, öğrencimiz Ahu Anzerli 1’inci, kardeşi Sümeyye Anzerli ise 7’nci olma başarısı göstererek Üniversitemize büyük gurur yaşattılar. Ayrıca yarışmaya katılan 7 öğrencimizden 5’inin eseri, yarışma sonrası kurgulanan anı duvarında sergilenmeye layık görüldü.

Öğrencilerin bu önemli başarısı sonrası kendileriyle bir araya gelen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, öğrencilerin elde ettiği başarının Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinin ve Üniversitenin bir başarısı olduğunu ifade etti. Öğrencileri ve bu başarıda emekleri geçen hocalarını tebrik eden Rektör Taş, öğrencilere hediye taktim etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.