DOLAR
32,3544
EURO
35,1415
ALTIN
2.301,58
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BŞEÜ “Engelsiz Üniversite” Hedefine Hızla İlerliyor

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) özellikle son 3 yıldır özel gereksinimli öğrenciler için ciddi altyapı ve iyileştirme çalışmalarına imza atıyor. Merkez yerleşke ve ilçelerdeki meslek yüksekokullarında yıldan yıla yapılan yeni düzenlemeler ve fiziki çalışmalar, Üniversitede eğitim gören özel gereksinimli öğrencilerin eşit eğitim haklarından faydalanabilmeleri adına önemli imkânlar sunuyor. Öğrencilerin kampüs içinde derslikler, kütüphane, yemekhane gibi alanlara rahat ulaşımı adına yapılan çalışmaların karşılığında, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) BŞEÜ’yü son 2 yılda 6 ‘Turuncu Bayrak’la ödüllendirildi. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, ‘Engelsiz Üniversite’ olmanın BŞEÜ’nün en önemli hedeflerinden biri olduğunu söyledi. Özel gereksinimli öğrencilerin diğer öğrenciler gibi eşit eğitim haklarından faydalanmalarının, yaşadıkları sıkıntıların giderilmesinin ve sosyal aktivitelere katılmalarının en tabii hakları olduğunu ifade eden Rektör Taş, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bu, her şeyden önce Üniversitemizin en büyük sosyal sorumluluk projesidir. Bu bilinçle 25.11.2016 tarihinde kurduğumuz ‘Engelli Öğrenciler Birim Koordinatörlüğü’, kurulduğu andan itibaren hız kesmeden çalışmalarına devam etti. Birimimizin farkındalık oluşturmak adına yürüttüğü sosyal aktiviteler bir yana özellikle gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projelerinden de bahsetmek isterim. Bunlardan en önemlisi Bilecik ilindeki özel gereksinimli çocuklarımızı havuzla buluşturduğumuz ‘Yüz Yüze I-II’ projesidir. Bu projeyle diğer kamu kurum ve kuruluşlarının da desteğini alarak gönüllü Üniversite öğrencilerimizin nezaretinde özel gereksinimli çocuklarımıza yüzme öğretilmekte, sosyal ve fiziki gelişimlerine katkı sağlanmaktadır. Söz konusu projenin geliştirilerek ilerleyen dönemlerde de devam edeceğine dair inancım tamdır. Bu alandaki diğer projemiz ise Bilecik ilindeki özel gereksinimli bireylerin Üniversitemizdeki özel gereksinimli öğrencilerle bir araya gelerek BŞEÜ Stadında hocamız rehberliğinde atletizm çalışmalarına katılmalarıdır. Bu projenin de şehrimizdeki ve Üniversitemizdeki özel gereksinimli bireyleri bir araya getirip kaynaştıracağını ve onlara spor kültürünü aşılayacağını düşünüyorum.”

“Hedefimiz, 2023’te Üniversitemizi tümüyle ‘Engelsiz Üniversite’ haline getirmek”

BŞEÜ’nün ‘Engelsiz Üniversite’ hedefindeki en önemli çalışma ise engelli öğrenci ve personelimizin mekânlara erişimlerini sağlayacak ve kolaylaştıracak tüm mekân düzenlemelerine ağırlık vermek olduğunu belirten Rektör Taş; “Üniversitemizin söz konusu mekânsal erişim düzenleme çalışmaları 2018 yılında Osmaneli Meslek Yüksekokulumuza YÖK tarafından düzenlenen Engelsiz Üniversite Bayrakları ‘Mekânda Erişilebilirlik’ kategorisinde ‘Turuncu Bayrak’ ödülü kazandırmıştır. Bu alandaki çalışmalarımız 2019 yılında da sürmüş ve Üniversitemiz Rektörlük ve Kütüphane binaları ile Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Pazaryeri MYO, Söğüt MYO, 5 farklı birimde ‘Turuncu Bayrak’ ödülüne layık görülmüştür. Merkez yerleşkemizdeki diğer binalarla ilgili çalışmalar da tüm hızıyla devam etmektedir. Hedefimiz 2023’te Üniversitemizi tüm birimleri ve binalarıyla ‘Engelsiz Üniversite’ hedefine ulaştırmak ve bu alanda Türkiye’de tek olmaktır.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.