DOLAR
32,3744
EURO
35,0015
ALTIN
2.325,97
BIST
9.090,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BOZÜYÜK’TE YAPILACAK 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ PROGRAMI BELLİ OLDU

BOZÜYÜK’TE YAPILACAK 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ PROGRAMI BELLİ OLDU

            Bozüyük Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve hain darbe girişiminin 2. yıl dönümü nedeni ile çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

            Bozüyük’te “15 Temmuz” Pazar günü yapılacak etkinlikler saat 11:00’de  İnönü Savaşları Bozüyük Şehitliği ziyareti ile başlayacak. Burada yapılacak saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından Şehitliklere karanfil bırakılacak. Ardından Merkez Kasımpaşa Camiinde öğle namazı öncesinde Mevlid-i Şerif okunarak Hatim Duası yapılacak. Okunan dualar Şehitlerimizin ruhuna bağışlanırken dua bitiminde vatandaşlara pilav ikram edilecek. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve hain darbe girişiminin 2. yıl dönümü programının bundan sonraki bölümü Cumhuriyet meydanında devam edecek. Cumhuriyet meydanında ilk olarak saat 14:30’da protokol üyeleri ve vatandaşların katılımı ile “15 Temmuz” konulu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirilecek. Gece programı ise saat 20:00’da Kahramanlık Türküleri ve Marşların çalınması ile başlayacak. Saat 20:45’te mehteran takımının konserinin ardından program açılışı yapılarak Şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak ve akabinde hep bir ağızdan İstiklal Marşımız söylenecek. Saat 21:00’de Kuran-ı Kerim Tilaveti okunarak Bozüyük Müftüsü Selami Bağcı tarafından dua edilecek. Duaların ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar protokol üyeleri tarafından gerçekleştirilecek. Saat 22.00’de İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrenci tarafından İstiklal Marşının on kıtası şiir formatında okunurken hemen akabinde semazen ve ilahi grubu gösterilerini sunulacak. Folklor gösterileri ile Bülbül ve Otuz Kuş şiirinin öğrenciler tarafından okunmasının ardından ise 15 Temmuz Belgeseli izlenecek. Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti 1. Başkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’de yapacağı ve tüm TV kanallarında canlı olarak yayınlanacak konuşması alandaki dev ekrandan hep birlikte canlı olarak izlenecek. Saat 00:13’de tüm camilerimizde okunacak salanın ardından gece nöbeti başlayacak ve vatandaşlara çorba ikramında bulunulacak. Saat 00:20’de Halk Eğitim Merkezi Müzik Grubu tarafından Kahramanlık Türküleri seslendirilecek. Gece nöbeti ve program sabah Kasımpaşa Camii’nde kılınacak sabah namazının ardından ve günün ilk ışıkları ile birlikte sona erecek.

15 Temmuz günü Bozüyük’te Cumhuriyet meydanında yapılacak programa tüm Bozüyüklüler davet edilirken programa vatandaşların yoğun katılım göstermesi bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.