DOLAR
32,3752
EURO
35,0539
ALTIN
2.326,91
BIST
9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
20°C

BOZÜYÜK’TE ENGELLİ GENÇLERE ASKER KINASI

BOZÜYÜK’TE ENGELLİ GENÇLERE ASKER KINASI

Bozüyük Belediyesi, Kent Konseyi ve Engelliler Dayanışma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen asker kınası programında Bozüyüklü 8 engelli genç askerlik heyecanı yaşadı.

Programda ilk olarak Mevlid-i Şerif okunarak yemek ikramında bulunuldu. Ardından konuşan Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Çelik misafirlerine ‘hoş geldiniz’ diyerek etkinlik hakkında bilgi verdi. Konuşmasında “En Büyük Asker Bizim Asker” adlı etkinliği 6 yıldır sürdürdüklerini dile getiren Dernek Başkanı Çelik “ Bozüyük Belediyesi ile birlikte bu yıl 6.’sını düzenlediğimiz “En Büyük Asker Bizim Asker” etkinliği ile engelli olup askerliğini yapamamış vatandaşlarımız 1 günlük de olsa bu görevlerini yerine getiriyorlar. Vatan, bayrak, ezan millet aşkına, bu ulvi görevi 1 günde olsa, gönüllü olarak talepte bulunan arkadaşlarımıza Genel Kurmayımızın kanun gereği uyguladığı bu uygulamayı bizde belediye ve dernek iş birliği ile 6 yıldır sürdürüyoruz. Şu zamana kadar yaklaşık 90 civarı vatandaşımıza bu temsili askerliğini yaptırdık, terhis belgesi aldırdık. Bu senede aynısını düzenliyoruz. Şu anda geçen seneye oranla salon dolu, hepinizden Allah razı olsun. Bizler toplumun bir gerçeğiyiz. Ortak noktamız insanlık. Bu bilinçle bizlere karşı duygusal olup, acıma duygusu ile değil de insani olarak bakmanızı istiyorum” dedi. Ardından söz alan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ise ailelerin çocuklarının yanında yer aldığını görmekten ve salonunun dolu olması nedeni ile duyduğu mutluluğu dile getirdi. Başkan Bakıcı, “Biz her zaman sıkıntıda ve darda olan vatandaşlarımızın yanında olduk. Sadece özel günlerde değil, her zaman onların yanında olmak onlara çok daha büyük umut ve moral oluyor. Bizler onlara her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Bugün biz desteğimizi belirli bir noktada sürdürüyoruz. Onlar her zaman daha iyisine layıklar. Biz ilk başta kendilerine bir yer tahsis ettik, akabinde aracımızı verdik. Ama İsmail Bey’in talep ettiği ve bizim de onayladığımız tam bir Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nin projelendirilmesi konusu var. İnşallah onun projelerini de ‘geçtiğimiz günlerde Başbakan Yardımcımız Sayın Hakan Çavuşoğlu’da bizzat kendisi söyledi’  bu talimatları yerine getiriyoruz. Rabbim inşallah tüm engellilerimizin daha rahat bir şekilde gelip faydalanabilecekleri bir rehabilitasyon merkezi projesini sizlerle birlikte bu sene içerisinde tamamlamayı nasip etsin” dedi.

BAŞKAN BAKICI, ASKER ADAYLARINA TÜLBENT BAĞLADI

Konuşmaların ardından Başkan Bakıcı asker adaylarına asker tülbenti bağladı. Duygulu anların yaşandığı ve engelli ailelerinin göz yaşını tutamadığı kına gecesinde asker adaylarına tekbirler ve dualar eşliğinde kına yakıldı. Programın devamında ise engelli gençler ve aileleri müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Gece boyunca Başkan Bakıcı, engelli gençlerin eğlence ve mutluluğuna ortak olurken askerlik yapacak gençler unutulmaz bir gece yaşadı.

Etkinliğe Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu, siyasi parti, STK ve dernek temsilcileri ile birlikte engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.