DOLAR
32,5159
EURO
34,8944
ALTIN
2.439,01
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

BOZÜYÜK’TE 23 NİSAN TÖRENLERLE KUTLANIYOR

 

 

Bozüyük’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 95. yılı coşkulu törenlerle kutlandı.

Törenler sabah ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Daha sonra saat 10.00’da Saffet Şeker İlkokulu tarafından hazırlanan programa Kumral Abdal Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda devam edilerek öğrenciler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını neşe içerisinde kutladılar. Törenlere Kaymakam Vekili Muhammet KOÇ, Belediye Başkanı Fatih BAKICI, Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay BOZDOĞAN, Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı Süleyman CAN, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı GÜNER, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin GÜMÜŞ, İlçe Müftüsü Selami BAĞCI, sivil toplum kuruluşları, İl Genel Meclis Üyeleri, daire müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kumral Abdal Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Okul Müdürü Ensar KÜLEKÇİ tarafından yapıldı. “23 Nisan 1920 Türk Milletinin iradesini temsil eden 1. Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk Milletinin yeniden var olma kararlılığı içinde egemenliğini ilan ettiği tarihtir. 23 Nisan 1924’te “23 Nisan” gününün bayram olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk’ümüz bu bayramı çocuklara armağan etmiş ve ilk defa “Çocuk Bayramı” olarak kutlanmaya başlamıştır” diyen Müdür KÜLEKÇİ “Sevgili öğrencilerim Atatürk sizlere olan hitabında ‘Küçük hanımlar, küçük beyler sizler geleceğin bir gülü, yıldızı ve bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa kavuşturacak sizlersiniz. Kendinizin ne kadar mühim ve kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz’ demiştir. Sevginin kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hâkim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle bayramınız kutlu olsun” dedi. Programın devamında öğrenciler tarafından şiirler okundu. Anaokulu ve ilk ve ortaokul öğrencileri tarafından çeşitli gösteriler sahnelendi. Halk oyunları ve müzik gruplarının gösterileri sahne aldı. Son olarak şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programda ayrıca Belediye Başkanı Fatih BAKICI; ilçeyi çeşitli spor dallarında ve milli takım düzeyinde başarıyla temsil eden milli sporculara çeşitli hediyeler verdi. Başkan BAKICI, Bozüyük’ü milli takımda temsil eden sporcuları kutlayarak, başarılarının devamını diledi. Programın sonunda Başkan BAKICI öğrencilerle birlikte çiftetelli oynadı.

23 Nisan Törenleri 2015 8 23 Nisan Törenleri 2015 1 23 Nisan Törenleri 2015 2 23 Nisan Törenleri 2015 3 23 Nisan Törenleri 2015 6

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.