DOLAR
32,5611
EURO
34,7000
ALTIN
2.517,24
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C

Bozüyük Can Suyu Aile Nakdi Yardım ve Ücretsiz Su Projesi

Bozüyük Can Suyu Aile Nakdi Yardım ve Ücretsiz Su Projesine Kavuşuyor. Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, meclis toplantısının ardından basın mensupları ile bir araya geldi.

Bozüyük Belediyesi olarak Can Suyu Projesi ve Ücretsiz Su projesi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Bakkalcıoğlu şunları söyledi:

Başkanlık olarak bugün ki mecliste can suyu sosyal hizmet ve ailelere nakdi yardım hizmetimizi meclisimize sunduk.

Daha önceki dönemlerde aile sigortası olarak belirlenen sistemi, gıda paketi yardımı ve kömür gibi yardımlar haricinde aylık nakdi yardım olarak belirledik.

Son şeklini aldığında bunu basına sunacağız. Şimdilik sadece ana içeriğinden bahsedersek, bir komisyon kurularak, yerinde yapılan incelemelerde belli bir gelir düzeyinin altında olan ailelere, bir kart vereceğiz ve bu parayı çekerek istediği gibi giderlerinde kullanacaklar.

Bunun yanı sıra halkımızın bizden beklentilerini hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunların başında ücretsiz su projemiz yer almakta. Bu uygulamamız ile ilgili olarak gerekçeli önergeyi sizler ile de paylaşacağız.

Dünya sağlık örgütü ve birleşmiş milletler genel kurulunun sözleşmelerine dayalı olarak, insanların suya ulaşımı ve suyun hak olarak kullanımında, ücretsiz veya düşük maliyetli su temini gibi uygulaması, su ve suya dayalı konular Belediyemiz plan bütçe komisyonuna sunuldu.

Ücretsiz su kullanımı ile ilgili tüm alt yapı çalışmalarını yaptık. Belediyemize bağlı meskenlerde uygulanacak, ticari ve diğer aboneler bunun haricinde tutulacak.

Geçmiş yıllarda zorunlu tutularak, ön ödemeli sayaç sistemine dayalı sayaçların bu sisteme dahil edilmesi için pek çok yazılım ve servis firmaları ile görüşmeler düzenlediklerini belirten Başkan Bakkalcıoğlu Mecliste gerekli kararların alınacağını, bütün adımların planlı bir takvim gerektirdiğini, vatandaşlara verilen sözlerin mutlaka yerine getirileceğini söyledi.

Başkan Bakkalcıoğlu basın mensupları ile 4 Eylül Kurtuluş günü ile ilgili olarak geçmişte çeşitli sempozyumlar ve seramik festivalleri düzenlediğini belirten Başkan Bakkalcıoğlu, bu yıl bir takım etkinlikler düzenlediklerini bunlardan birinin de yarın itibari ile düzenlenecek olan orman kampının bilgisini paylaştı.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 44 8. sınıf öğrencisinin katılacağı kampta tüm imkanlar Belediye tarafından sağlanırken, Akut yetkilerinin çocuklara çeşitli eğitimler vereceğini, 2 gece 3 gece sürecek güzel bir proje olduğunu aktardı.

4 Eylül kutlamaları çerçevesindeki ilk etkinliğin bu kamp olduğunu belirten Başkan Bakkalcıoğlu, Kent Konseyi ile bir atış etkinliği, ilçemizin yetiştirdiği eski futbolcuların yer aldığı futbol etkinliği ve 4 Eylül günü ve öncesindeki günlerde çeşitli programlar yapılacağını söyledi.

Bu günkü meclis toplantısında taksi plaka yönetmeliğinin de çıkarıldığını belirten Başkan Bakkalcıoğlu 31 Temmuz itibari ile yasa gereği uygulamaya geçen S Plaka sistemini basın mensupları ile paylaştı.

T plakada benzer şeyleri yaşamamak için çeşitli illeri ilçeleri incelediklerini aktardı. Önümüzdeki günlerde açıklayacakları sosyal projelerinin de olduğunu belirten Başkan Bakkalcıoğlu, vatandaşa ait boş arsaların otopark olarak kullanımı noktasında yenilerini vatandaşın hizmetine sunduklarını, bununla birlikte seçimlerde verilen bütün sözleri 5 yıllık süreçte uygulayacaklarını söyledi.

Yaptığı basın açıklamasının ardından basın mensupları tarafından yöneltilen soruları da yanıtlayan Başkan Bakkalcıoğlu; Tramvay projesi, 4 Eylül Mahalle Konağı ve Yeşilkent Mahalle Konaklarının durumları ile ilgili konulara da açıklık getirdi.

4 Eylül Mahallesi ve Yeşilkent Mahalle konaklarının proje tadilatlarının tamamlandığını ve 4 Eylül projesine kreş gibi eklemeler yapıldığını aktararak inşaat çalışmalarının ileriki günlerde başlayacağını söyledi.

Can Suyu Projesi ile ilgili bir komisyonun oluşturulacağını, ayrıntılar belirlendikçe kamuoyu ile paylaşacağını söyleyen Başkan Bakkalcıoğlu güneş enerjisi projesi konusunda Elektrik Dağıtım Firması ile görüşmeler düzenlediklerini ve bu panellerin kurulacağı alanlar olarak da kapalı pazar alanının çatısı ve Kızıltepe’nin bir kısmını düşündüklerini aktardı.

Toplantının sonunda basın mensuplarına teşekkür eden Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, bu tarz buluşmaların önümüzdeki süreçte de devam edeceğini söyledi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.