DOLAR
32,5467
EURO
34,9817
ALTIN
2.420,36
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

BOZÜYÜK BELEDİYESİ’NDEN YETİMLER GÜNÜ PROGRAMI

Bozüyük Belediyesi tarafından Ramazan ayının 15’inde idrak edilecek olan Dünya Yetimler Günü nedeniyle İftar Programı düzenlendi.

Dünyanın dört bir yanına yardım ulaştıran İHH İnsani Yardım Vakfı, insanlığın dikkatini dünyadaki yetimlere çekmek amacıyla “Dünya Yetimler Günü kutlanmasını teklif etmiş ve İslam İşbirliği Teşkilatı da vakfın bu teklifini kabul ederek her ramazan ayının 15. gününü “Dünya Yetimler Günü” olarak kabul etmişti. Bu yıl ilk defa idrak edilecek olan Yetimler günü nedeniyle Bozüyük’te Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından İftar Programı düzenlendi. Yetim ve yetim aileleri ile birlikte kalabalık bir katılımın olması beklenen iftar programı ile yetimlere “hiçbir zaman yalnız değilsiniz” mesajı verilecek.

“Dünya yetimler Günü” nedeniyle düzenlenen program hakkında konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI Peygamberimizin de yetimlere büyük önem verdiğini belirterek “Peygamberimizin yetim çocuklara apayrı bir şefkati vardı. Kendisi de yetim olarak büyüdüğü için, yetimliğin ne kadar acı ve zor olduğunu bilir, onlara çok müşfik davranırdı. Yetimlere olan merhametinden dolayı, devamlı olarak onları korur, haksızlığa uğradıkları zaman haklarını arardı. Yetimler meselesi dünyanın ciddi bir sorunu. Bütün dünyada özellikle şiddetin ve savaşın sardığı ülkelerde nice çocuklarımız yetim kaldı. Boşanmaların artması, ailelerin parçalanması da öksüz ve yetimlerin sayısını her geçen gün arttırmaktadır. Onun için hep birlikte yetimlere birer anne kucağı olmak için elimizden geleni yapmalı, onlara destek olmak için gayret sarf etmeliyiz” dedi.

Bşk- Yetimler Günü Ramazanın 15. günü 2014 1 Bşk- Yetimler Günü Ramazanın 15. günü 2014 2

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.