DOLAR
32,3613
EURO
34,9886
ALTIN
2.311,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

BOZÜYÜK BELEDİYESİ 3. ULUSLARARASI TİYATRO GÜNLERİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

BOZÜYÜK BELEDİYESİ 3. ULUSLARARASI TİYATRO GÜNLERİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

 

            Bozüyük Belediyesi tarafından bu yıl “Tiyatro Festivali Metristepe Kültür Merkezi’nde İzlenir” sloganı ile düzenlenen Bozüyük Belediyesi 3. Uluslararası Tiyatro Günleri bazen ağlattı, bol bol güldürdü, bazen düşündürdü, bazen de yeni şeyler öğretti. Yaklaşık 13500 seyircisi ile dolu dolu yaşanan festival renkli görüntülere sahne oldu.

Tiyatro Günleri’nin ardından bir değerlendirme yapan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI “23 Oyun, 33 Seans Tiyatro Gösterisi ile 13500 vatandaşımıza dolu dolu bir Kasım Ayı yaşattık. Birbirinden ünlü sanatçılarımız, muhteşem sahne performansları ile cıvıl cıvıl bir festival yaşadık. Tiyatro Festivalimize katılan tüm tiyatro ekiplerimize, protokolümüzün değerli üyelerine, festivalimiz boyunca gece gündüz demeden vatandaşlarımıza hizmet etmek için çalışan personelime ve tabiki tüm tiyatroseverlere teşekkürlerimi sunuyorum. Önümüzdeki yıl yeni bir festivalde buluşmak dileğiyle” dedi.

 Kültür Bakanlığı desteği ve Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI tarafından kentteki sosyal ve kültürel faaliyetlerin arttırılması amacı ile düzenlenen ve her defasında artan izleyici kitlesi ile gelişen Bozüyük Tiyatro Günleri’nde 2 ülke ve 7 şehirden 9 tiyatro gurubu sahne alırken 5’i çocuk oyunu olmak üzere toplam 23 oyun sahnelendi. 5 Çocuk oyununun 13 gösterim ile çocuklarla buluştuğu festivalde yetişkinler için ise 18 farklı tiyatro oyunu 19 gösterim ile seyircisi ile buluştu. 7’den 70’e herkese hitap eden, çok çeşitli konuların ele alındığı, sadece eğlendirmek için değil, güldürürken düşündüren, yoğun emek verilerek hazırlanmış birbirinden değerli oyunların yer aldığı Tiyatro Günleri 21 gün boyunca Metristepe Kültür Merkezi’nde tiyatro severler için ücretsiz olarak sahnelendi. Tiyatro Festivaline Türkiye’nin dört bir yanından ve Avrupa’dan gelen tiyatro ekipleri katılım gösterirken, tiyatro festivali ulusal basında da geniş yer buldu. Show Tv Pazar Sürprizi Programında festivalin galasına geniş yer verilirken, aynı zamanda Mahşeri Cümbüş oyunu için sabahın erken saatlerinde uzun kuyruklar oluşturan tiyatro severler yazılı basında ve internet basınında yer aldı. Festival kapsamında Zeynep YILDIZ’ın yazıp yönettiği ve Tiyatro Frankfurt’un sahnelediği “Üstü Kalsın” adlı tiyatro oyunu Frankfurt’ta yapılan ilk gösteriminin ardından ilk kez Türkiye’de Bozüyük’te sahne aldı. Yine sevilen sunucu, oyuncu ve showman İlker AYRIK’ın “Acayip Tipler” adlı oyunu Türkiye’de ilk kez festival kapsamında Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.