DOLAR
32,5866
EURO
34,8556
ALTIN
2.493,07
BIST
9.697,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Botoks, Kolajen, Yüz Gerdirme

Botoks, Kolajen, Yüz Gerdirme. Kollagen (kolajen) Kullananlar. Kolajeni bir önceki yazımda anlatmaya çalıştım, kolajen neydi vücutta en çok bulunan protein şekliydi. Problem neydi 30 lu yaşlardan itibaren üretimin azalması ve vücut tarafından yıllar içerisinde üretimi azalan kolajenin düşük kalitede olması. Sonuç neydi yaşlanıyor olmamız, biz ne yapmalıydık, eksilen kolajeni dışarıdan yerine koymalıydık. Birilerinin anlattığı gibi kelle paça çorbalarıyla olmuyor bu iş, senin içtiğin bir kase çorba buna çare olmuyor yani.

Sistemi çözdük, ne yaptık vücudun eklemlerde, tendon bağlarda, kıkırdakta, deride kullandığı ancak yaş almamız sebebiyle azalan, üretilen az miktarda kolajenin de kalitesinin düşük olması sebebiyle yeterli verimi alamadığımız kolajeni dışarıdan takviyelerle yerine koymaya çalıştık. Şimdi sonuçlarına gelelim yada benim sonuçlarıma.

Kolajeni ikişer aylık kürler halinde kullanıyoruz. İki ay içiyoruz ve bir ay vücudu serbest bırakıyoruz. İlk kürde çok bir beklenti içine girmeyin, yorumlarda bir kutu içtim hiç bir şey olmadı, insanları kandırmayın gibi serzenişler görüyorum, ben sekiz kutu içtim. İlk aylarda benim gözlemlediğim, yıllarca kalem kullanmaktan dolayı olduğunu düşündüğüm tırnaklarımın belli bir uzunluktan sonra yamulması idi, gördüm ki kalemden değilmiş yani ilk aylarda tırnaklarda ve saçlarda fark edebiliyorsunuz, tırnaklarınız daha sağlıklı uzuyor, kırılmaya mukavemet kazanıyor, saçlarınız daha sağlıklı ve parlak gözüküyor, takdir edersiniz gözükmesi için sağlıklı da olması şart.

Tabi bunun yanında ilk aylarda eklemlerinizin rahatladığını, hareket kısıtlılığınız varsa ki bende dizlerde ve ayak bileklerinde başlamıştı, bunu fark edeceksiniz. Yılların sizde bıraktığı izleri 1 aylık kürden beklemek çok acımasız olur. Yanak, kaş astırma işlemlerine alternatif olur mu bilmem ama ben pek memnun kaldım. Bu işlemlerde bile belli bir sürenin geçmesi, bir müddet elastik bantla dolaşmanız gerekiyor ki sadece asılan yerden sonuç alıyorsunuz, bu eksik olanı yerine koyma işleminde tüm vücutcak yukarı yönde bir ivme kazanıyorsunuz, elbette ilk kürde değil, az sabır!

Daha sonra aylar içinde bir bakıyorsunuz, dudak üstü çizgileri, kaz ayakları yok, cilt sıkılaşmış, dudaklarda yaşlanmadan dolayı oluşan hacim kaybı düzelmeye başlamış, cilt bebek cildi gibi pürüzsüz hale gelmiş vs tabi bunlara ulaşmanız için azıcık sabırla kürlere devam etmelisiniz. Unutmadan geçen ki yazıda botoks mu kolajen mi demiştim, öncelikle botoksu devamlı yaptıramayacaksanız hiç denemeyin çünkü botokslu kalınan o süre zarfında sanırım 6 ay filan etki ediyor, işte bu sürede uygulanan bölümdeki kaslar felç edilip hiç çalışmadığından çizgileriniz daha da derinleşiyor. Botoks için ya hep ya hiç diyebilirim kesin bir dille. Bir de kullanması da zor daha doğrusu alışması sürekli alnınızda metal bir levha var gibi bir his yaratıyor, sen hareket ettirmeye çalışıyorsun sinirlisin kaşlarını çatmak istiyorsun ama o sana hop noluyo ben varım burada diyor bu kez kendine sinirleniyor neden böyle bir şey yaptım diyorsun vs çok can sıkıcı yani. Bu arada benimde kendime çektirmediğim acı kalmamış, botoks, kaş yanak astırma, kimyasal peeling vs bunların hepsiyle ilgili destek verebilecek durumdayım ne gereksiz bilgi var anlatamam.

Çok çabuk sonuç istiyorsanız tek çözüm ise yüz gerdirme, bir müddet şapşal bir ifadeniz olsa da sonra düzeliyor bunu yaptırmadım sadece benim diğerlerini yaptırırken bir kadın doktor bu işlemi yaptırmış doktorumun odasından çıkarken rast geldik, doktor bey bu hatun ne aldıysa ondan istiyorum dedim gülüşmüştük daha sonra doktorum bir 15 gün sonra görün kendisine orta yüz germe yaptık demişti bildiğin hatun benden genç gözüküyordu o şapşal bakışlarıyla bile.

Sonuç olarak neticeleri hemen görülmek isteniyorsa ki böyle bir durumda saçma yani bir ay sonra genç gözükeceksin hayatında ne değişecek yüz gerdirme iyi bir seçenek, botoks devamlılık arz ediyor unutmayın ay yok ben bunların hiç biriyle uğraşamam acı da istemiyorum diyorsanız kolajen. Unutmayın kolajen haricindekilerin hepsi bölgesel gençleşme sağlıyor, nereye uygulandıysa yani.

Güzel yaşlanmak istiyorsak kolajen desteği alıyoruz, ağrısız, güzel yaş almak derdimiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.