DOLAR
32,4886
EURO
34,9477
ALTIN
2.439,30
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

”Bizim Sözümüz Senettir. Karar Halkımızındır” Dedik Ve Öyle Hareket Ettik

”Bizim Sözümüz Senettir. Karar Halkımızındır” Dedik Ve Öyle Hareket Ettik

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Cumhuriyet ve İstiklal Mahalleleri’ndeki mülkler üzerinde bulunan şerhlerin kaldırıldığını belirtti.

Başkan Selim Yağcı, yaptığı yazılı açıklamada konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

”Değerli hemşehrim. Bilecik’imiz her geçen gün hızla gelişmekte ve değişmektedir. Daima geleceği düşünen, Bilecik’te, ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’ anlayışıyla sizlerin değerler dünyasına hizmet eden ve yatırım yapan bir inançla 2004 yılından bu yana şehrime hizmet edebilmenin haklı hazzını yaşıyor ve yine sizlerle paylaşıyorum. Bugün Bilecik gerek alt yapıda gerçekleştirilen köklü değişikliklerle gerek kültürel ve sosyal gerekse kentlilik bilinci ve yaşam şartlarının daha da iyileştirilmesi yönünde atılan adımlarla etrafındaki büyük iller arasında konumunu en iyi şekilde belirlemeyi bilmiştir. 2004 yılından bu yana kuruluş ve kurtuluşun beşiği olan bu güzide topraklara hizmet etmenin ağır, bir o kadar da gurur verici bu görevi, sizlerle birlikte büyük bir heyecanla, sevgi, gayret, hoşgörü anlayışı ve şeffaflık bilinciyle yerine getirdik.

Sizlerin can güvenliği içerisinde yaşayabilmeniz, mülkiyetlerinizi ekonomik anlamda daha verimli kullanabilmeniz için kentsel dönüşüm ile ilgili bir çalışmaya, belediye meclis üyelerimizin tüm parti meclis üyelerinin oy birliğiyle almış olduğu kararla başladık.

Yine belediye meclisimizin görüşünden de geçerek, yaptığımız çalışmalar neticesinde proje ve teklifleri sizlere sunduk. Bu proje ve teklifleri, açtığımız Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi’nde sizlerle istişare ettik. Sizlere açıklamalarda bulunduk. Çünkü baştan beri söylediğimiz bir söz vardı. ‘Kentsel dönüşüm kararını sizler vereceksiniz’ demiştik. Yapılan görüşmeler ve istişareler sonucunda, Kentsel dönüşümün devam etmesi için koyduğumuz yüzde 60 kabul oranına ulaşmadığını tespit ettik. Biz sözümüzü her zaman senet bildik. Biz yapabileceklerimize söz verdik, söz verdiklerimizi ise yerine getirdik. Bu anlayıştan hareketle 4 Mart 2014 tarihli son meclis toplantısında, sizlere verdiğimiz söz çerçevesinde kentsel dönüşüm kararını alan meclisimiz, aynı şekilde sizlere vermiş olduğu karara bağlı kalarak, kentsel dönüşüm kararını oy birliğiyle iptal etti.

Bu karar doğrultusunda Tapu Sicil Müdürlüğü’nün 18/03/2014 tarihli 1859 sayılı yazısına istinaden İstiklal ve Cumhuriyet mahallelerimizdeki mülkiyetlere sahip olan vatandaşlarımızın kentsel dönüşüm kararıyla konulan şerhler kaldırılmıştır. Hemşehrilerimiz mülk sahibi olarak, mülkleri üzerinde istedikleri gibi tasarruf edebilir, alım-satım yapıp inşaat çalışmalarını gerçekleştirebilir. Belediye Başkanlığımız tarafından bundan sonraki süreçte halkımızın bu görüşüne saygı duyularak başka bir kentsel dönüşüm çalışması yapılmalacaktır. Bu alanda konuşulan tüm sözler siyasi manipülasyon ve siyasi çıkar sağlamaya yönelik sözlerdir.

Mahalle sakinlerimize saygıyla duyurulur.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.