DOLAR
32,5826
EURO
34,7975
ALTIN
2.513,17
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Bilecik’ten 19 Okulun Projeleri Desteklenmeye Hak Kazandı

Bilecik’ten 19 Okulun Projeleri Desteklenmeye Hak Kazandı. 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programında Bilecik’ten 19 Okul Desteklenmeye Hak Kazandı.

5-12. sınıf ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda teşvik edilerek, soru ve sorunlara çözüm bulma yoluyla bilimsel süreç becerilerinin kazandırılmasına katkı sağlanması, farklı bilişsel, duyuşsal ve psikomotor seviyedeki her öğrenciye proje hazırlama fırsatının sunulması, bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerinin, raporlamanın ve sunum becerilerinin öğrencilere kazandırılması, öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak takım çalışması içerisinde proje hazırlama konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanması amaçlanan 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı başvuru sonuçları açıklandı.

Bilecik’ten 19 Okulun Projeleri Desteklenmeye Hak Kazandı

Bilim ve teknoloji yolculuğunda geleceğimizin teminatı gençlerimizin bilimsel proje hazırlama ve sunma deneyimi elde ettikleri bilim fuarları projelerinin değerlendirme süreci tamamlandı.

Bu yıl ilk kez uygulamaya geçirilen 30 farklı tematik alandan 12.832 okulun sunmuş olduğu 240.852 alt proje, alanında uzman akademisyenler ve eğitimciler tarafından değerlendirildi.

30 farklı tematik alan

Akıllı Ulaşım Sistemleri, Finansal Okuryazarlık, Nesnelerin İnterneti, Algoritma / Mantıksal Tasarım, Giyilebilir Teknolojiler, Robotik ve Kodlama, Bilim Tarihi, Göç ve Uyum, Sağlıklı Beslenme, Biyoçeşitlilik, Görsel ve İşitsel Sanatlar, Sağlık Teknolojileri, Biyotaklit, Havacılık ve Uzay, STEAM, Büyük Veri, İnsan Hakları ve Demokrasi, Su Okuryazarlığı, Değerler Eğitimi, Kültürel Miras, Sürdürülebilir Kalkınma, Dijital Dönüşüm, Malzeme ve Nanoteknoloji, Tarım Teknolojileri ve Seracılık, Doğal Afetler ve Afet Yönetimi, Medya Okuryazarlığı, Yapay Zeka, Ekolojik Denge, Milli Teknoloji Hamlesi, Yenilenebilir Teknoloji

Değerlendirme neticesinde 81 ilde yer alan 6.511 okulumuzdan yüzbinlerce ortaokul ve lise öğrencimizin hazırlamış olduğu 124.401 alt proje destek almaya hak kazandı.

Bilecik’ten Destek Almaya Hak Kazanan Okullar

  • BOZÜYÜK ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULU II. KADEME BİLİM FUARI BİLECİK BOZÜYÜK
  • ŞEHİT ZAFER İPEK ÖZEL EĞİTİM MESLEK OKULU BİLİM FUARI BİLECİK BOZÜYÜK
  • ŞEHİT ZAFER İPEK ÖZEL EĞİTİM ORTAOKULU BİLİM FUARI BİLECİK BOZÜYÜK
  • DODURGA ORTAOKULU BİLİM FUARI BİLECİK BOZÜYÜK
  • REFİK ARSLAN ÖZTÜRK FEN LİSESİ BİLİM FUARI BİLECİK MERKEZ
  • BİLECİK BİLİM VE SANAT MERKEZİ BİLİM FUARI BİLECİK MERKEZ
  • BİLECİK ÖZEL EĞİTİM ORTAOKULU BİLİM FUARI BİLECİK MERKEZ
  • ERTUĞRULGAZİ LİSESİ BİLİM FUARI BİLECİK MERKEZ
  • BİLECİK ÖZEL EĞİTİM MESLEK OKULU BİLİM FUARI BİLECİK MERKEZ
  • DURSUN FAKIH İMAM HATİP ORTAOKULU BİLİM FUARI BİLECİK MERKEZ
  • BİLECİK KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BİLİM FUARI BİLECİK MERKEZ
  • TOKİ ORTAOKULU BİLİM FUARI BİLECİK MERKEZ
  • KINIK ORTAOKULU BİLİM FUARI BİLECİK PAZARYERİ
  • SÖĞÜT ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BİLİM FUARI BİLECİK SÖĞÜT
  • ÇALTI ORTAOKULU BİLİM FUARI BİLECİK SÖĞÜT
  • ORHANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU BİLİM FUARI BİLECİK SÖĞÜT
  • 700. YIL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİLİM FUARI BİLECİK SÖĞÜT
  • ERTUĞRULGAZİ ORTAOKULU BİLİM FUARI BİLECİK SÖĞÜT
  • 100.YIL ATATÜRK ORTAOKULU BİLİM FUARI BİLECİK SÖĞÜT

4006 Tübitak Bilim_Fuarları_2019-2020_Çağrı_Dönemi_Desteklenmesine_Karar_Verilen_Tüm Okulların_Listesi

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı Desteklenen Projelerin Listesi

Fuarların 31 Aralık 2020 tarihine kadar gerçekleştirileceği belirtilirken,  sözleşmelerin elektronik ortamda e-imza ile imzalanması, fuar tarihi değişiklikleri için önümüzdeki günlerde bilgilendirme yapılacağı kaydedildi. Bu nedenle duyuruların takip edilmesi gerekiyor.

Ayrıca Tübitak’tan yapılan açıklamada, sözleşmelerin elektronik ortamda e-imza ile imzalanma aşamasından önce, projeleri destek almaya hak kazanan yürütücülerin e-imzalarını temin etmiş olmalarının önem arz ettiği bildirildi.

Projesi kabul edilmeyen başvuru sahiplerine de ret gerekçelerinin bildirilmesi konusunda önümüzdeki günlerde bilgilendirme yapılacağı duyuruldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.