DOLAR
32,5103
EURO
34,7183
ALTIN
2.494,01
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
28°C

Bilecik’te Yaz Kur’an Kursları Açıldı

Bilecik’te Camiler Çocuk Dolsun Ahlakı Kur’an Olsun Temasıyla Yaz Kur’an Kursları Açıldı

Yaz tatili boyunca Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı tüm camii ve kuran kurslarında Kur’an-ı Kerim, siyer, ibadet, ahlâk ve dini bilgilerin verileceği Yaz Kur’an Kurslarının başlaması ile birlikte Merkez Şerifpaşa Camiinde program düzenlendi.

İl Müftüsü Necati Akkuş burada yaptığı konuşmada Bilecik İl Müftülüğü bünyesindeki kursların açıldığını ve öğrencilerin Kur’an eğitimini almaya başladıklarını belirterek, 3’er dönem olup, her dönem içinde kayıtların yenileneceği kurslarda, çocukların, dini eğitimin temelini, Vatan sevgisi, birlik, beraberlik ve bunun gibi milli ve manevi değerleri öğreneceklerinin altını çizerek, öğretici hocaların da en iyi şekilde derslerini verecekleri ve kursların haftada 5 gün, 3’er saat halinde gerçekleşeceğini söyledi.

İlk Dersi Müftü Akkuş Verdi

Müftü Necati Akkuş, yaz Kur’an kurslarının hayırlı olmasını dileyerek, ilk dersi bizzat kendisi verdi.

Yaz Kur’an kurslarının ilk dersini ‘İyi bir Müslüman olmak’ üzerine veren Müftü Akkuş, ”İyi bir Müslüman, Allah’a karşı görevlerini yerine getirirken topluma ve kendine karşı, büyüklerine, vatanına, milletine karşı vazifelerini, değerlerini öğrenir ve yerine getirir. İyi bir Müslüman dürüst olur, merhametli olur, paylaşımcı olur. İyi bir Müslüman yalan söylemez, başkalarının arkasından kötü söylemez, kusurlarını araştırmaz, dedikodu yapmaz. Tüm bunları hocalarımız sizlere öğretecekler” ifadelerini kullandı.

İyi bir Müslümanın ahlaki değerlere sahip olması gerektiğine dikkat çeken Müftü Akkuş, konuşmasına şöyle devam etti:

Ayrıca iyi bir Müslüman anne-babaya karşı itaatkâr olur, vatanına milletine karşı vazifelerini yerine getirir. Kamuya ait mallara zarar vermez, edep adabına uygun hareket eder. En önemlisi ise iyi bir Müslüman ahlaki değerlere sahip olur. Yani kesinlikle Allah’ın kendisine yasakladığı şeylerden uzak durur, yerine getirmesi gereken vazifeleri yerine getirmeye çalışır ve bunların neticesinde Kur’an ahlakı ile Peygamberimizin sünnetleri ile onun hayatından örnekleri kendi hayatına uygulayarak iyi bir Müslüman olmaya gayret gösterir.

Camiler Çocuk Dolsun Ahlakı Kur’an Olsun temasıyla eğitim dönemine başlayan yaz kurslarının açılışına; İl Müftüsü Necati Akkuş, Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu, Cami Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve Öğrenciler katıldı.

Kitaplar Ücretsiz

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz Kur’an kurslarına katılacak öğrencilere özel olarak hazırlanan kitaplar ücretsiz verilecek. “Elif Ba, Dinimi Öğreniyorum, Etkinlik Kitabım, Dinim İslam (Temel Bilgiler)” kitapları yanında Diyanet’in çocuklara yönelik yayınları da yardımcı materyal olarak kullanılabilecek.

Yaz kurslarına devam etmek isteyen öğrenciler için kayıtlar devam ediyor. Öğrenciler, yaz kursuna devam etmek istedikleri camilerden ve Kur’an kurslarından kayıtlarını yaptırabilirler.

17 Haziran Pazartesi günü başlayan yaz kursları iki dönemlik eğitimin ardından 9 Ağustos 2019 Cuma günü sona erecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.