DOLAR
32,5140
EURO
34,8025
ALTIN
2.431,03
BIST
9.694,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Bilecik’te Dev Bir Proje Hayata Geçiyor

Bilecik’te Dev Bir Proje Hayata Geçiyor

Bilecik’te Turistlerin Sosyal İhtiyaçlarını Karşılayacak Dev Bir Proje Hayata Geçiyor

Bilecik’te turistlerin sosyal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yürütülen çalışmalar neticesinde Bilecik’e kazandırılan Karasu Gençlik ve Yaşam Adası Projesi bu yaz, her yönüyle hizmet verecek.

Karasu Gençlik ve Yaşam Adası Projesi olarak adlandırılan ve önümüzdeki bir ay içerisinde tamamlanması beklenen proje kapsamında, 30 dönümlük bir alan üzerine ay ve güneş şeklinde iki blok halinde bir sosyal yaşam alanı inşaa edilecek. Bu iki blokun dışında, bir de sadece spor alanlarının olduğu bir bölüm oluşturulacak. Karasu Gençlik ve Yaşam Adası’nın içinde piknik yapma yerleri, birçok spor dalına yönelik alanlar, yüzme havuzları, basketbol ve voleybol sahaları başta olmak üzere, go-kart pisti ve aqua park gibi çok sayıda sosyal ihtiyaca yönelik alternatifler olacak. Hem Bileciklilerin güzel zaman geçirebilecekleri, hem de gelen turistlerin sosyal ihtiyaçlarının karşılanabileceği şekilde planlanan projenin içeriği ise şu şekilde olacak; 4 adet çok amaçlı spor salonunun yanı sıra, 1015 metrekelik alanda Squash alanı, çok amaçlı salon, bay ve bayan tuvaletler ile mescit bulunacak. Tesisin içinde 500 metrekarelik kapalı salon, 480 metrekarelik açık salon olmak üzere, restoranlar, mutfak bölümü, bebek emzirme ve bakım bölümleri yer alacak. 230 metre uzunluğunda Go-Kart pisti ve gerekli birimlerin yanı sıra market, piknik alanları, çocuk parkı, havuz, otopark, dinlenme ve eğlenme adaları ile, basket sahası ve tenis kortu bulunacak.

Çevre illerden turist gelecek

Karasu Rekreasyon Projesi tamamlanması ile birlikte, Bilecik Şehirler arası Otobüs Terminali’ne 100 metre, Bilecik Hızlı Tren Garı’na ise 500 metre gibi çok kısa bir mesafede, Bilecik ve Bilecik dışından gelecek misafirlerini ağırlayacak. Hızlı ulaşım noktalarına yakın olan Karasu Gençlik ve Yaşam Adası, şehir dışından birkaç saatliğine dahi ziyaret edilebilecek bir turizm noktası haline gelecek. Başta Eskişehir olmak üzere, komşu veya yakın illerden çok sayıda ziyaretçi de Bilecik’i ziyaret edebilecek. Aileler hoşça ve güvenli vakit geçirebilecekleri bir sosyal alan bulmanın mutluluğunu yaşayacak, gençler alternatif spor alanlarının tadını çıkaracak. Şehre gelen turistler de buralarda sosyal ihtiyaçlarını karşılama fırsatı bulacak. Proje turist çekmesi yönüyle de Bilecik esnafının yüzünü güldürmesi yanı sıra şehrin tanıtımına büyük katkı sağlayacak.

Aile ve gençlerin hoşça zaman geçirecekleri alanlar oluşturuluyor

Hem gençlerin, hem de ailelerin hoşça zaman geçirebilecekleri şekilde farklı alternatiflerle hazırlanan Karasu Gençlik ve Yaşam Alanı ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, “Alanda kamelya, yeşil alanlar ile oturma ve dinlenme yerleri oluşturuluyor. İnsanlarımızın burada sadece bir kaç saat değil, hafta sonlarını da geçirebilecekleri mekanlar oluşturduk. Aileler burada pikniğini yapabilecek, havuz etrafında oturup dinlenebilecek. Gerekirse burada havuz başında düğünler bile yapılabilecek. Gençler ve çocuklarımız yaptığımız go-kart pistinde hoşça vakit geçirebilecekler. Burada ayrıca basketbol ve voleybol sahalarımız ile tenis kortumuz, go-kart pistimiz, yüzme havuzumuzu kapsayan tesisimiz, bütün spor dallarına ilişkin karşılaşmalara ev sahipliği yapabilecek. Yapımı tamamlanan ve kısa bir süre içinde açılışı yapılacak olan Karasu Gençlik Yaşam Alanı olarak nitelendirilen bu yeşil vadi, bu yaz mevsiminde vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Buraya gelen turistler de bu alandan istifade edebilecekler. Proje tamamlandığında özellikle civar illerden çok sayıda turist de Bilecik’e gelecek.” dedi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya ödül kazandıran proje

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya, Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi tarafından turizm alanında, ‘Yılın İl Belediye Başkanı Ödülü’nü kazandıran Karasu Gençlik ve Yaşam Adası Projesi, Bilecik’e hem spor alanında hem de soysal alanda alternatif yaşam merkezlerinden biri olacak.

Karasu Gençlik ve Yaşam Adası Projesi kapsamında profesyonel anlamda squash sporunun yapılabileceği alanlar oluşturuldu. Tesisdeki squash alanları, Türkiye Squaj Federasyonu’yla beraber planlandı ve Türkiye squaj finalleri yapılabilcek şekilde düzenlendi. Proje kapsamında federasyon yetkilileri Bilecik’e gelerek incelemelerde bulundu ve düzenlemeler onların talepleri ve yönlendirmeleri doğrultusunda yapıldı. Buralarda sadece squaj değil, kapalı salon sporları olarak adlandırılan masa tenisi ve bilardo etkinlikler de yapılabilir. Giyinme ve soyunma odaları da dahil, herşeyin düşünülerek yapıldığı tesisler, Bilecik’in cazibe merkezlerinden biri haline gelecek.

Çok yönlü modern bir yaşam alanı

Karasu Gençlik ve Yaşam Adası projesi ile Bilecik çok yönlü modern bir yaşam alanı haline geldi. Bilecik’in spor ve rekreasyon ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hayata geçirilen Karasu Gençlik ve Yaşam Adası Projesi, Bilecik’in kentsel ve sosyal yaşamına katkıda bulunacak, spor alanlarının ve komplekslerinin yanı sıra kent halkının gün boyu rekreasyon ihtiyacını en iyi şekilde yerine getirecek. Karasu Yaşam Alanı ayrıca Bilecik’teki birçok değişik etkinliğe ev sahipliği yapacak. Halkın sosyal ve sportif aktivitelerini rahat ve ferah bir ortamda gerçekleştirmesi, bunun yanında çeşitli sportif faaliyetlerin merkezi olma noktasında Karasu Rekreasyon Projesi büyük bir öneme sahip olup donatıları, dinlenme ve spor alanlarıyla Bilecik’te çok yönlü modern bir sosyal yaşam alanı haline gelecek.Karasu Gençlik ve Yaşam Adası’nda, hafta sonunun bir gününü ailesiyle geçirmek isteyen konuklar, sırasıyla sabahın erken saatlerinde yürüyüşünü yapmak, kahvaltısını yapmak, dinlenme alanlarında dinlenmek, daha sonra herhangi bir spor alanında vakit geçirmek, veya Su Eğlence Dünyası’nda güzel vakitler geçirmek, akşam yemeğini yine orada bulunan cafeterya veya restoranda yemek, daha sonra da akşam düzenlenen eğlence programlarına katılarak, bir gününü dolu olarak geçirme imkanı bulacak.

10 bin kişilik yeni Stadyum

Karasu Rekreasyon Projesi kapsamında 30 dönüm alan üzerine yapılacak olan 10. 000 kişilik yeni stadyum ile yapımı tamamlanan 2000 kişilik Kapalı Spor Salonu, birçok ulusal müsabakaya ev sahipliği yapacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.