DOLAR
32,3659
EURO
35,0042
ALTIN
2.325,73
BIST
9.085,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik’te Teknopark İçin Çalışmalar Başlıyor

Teknopark İçin Çalışmalar Başlıyor

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesinde kurulacak Teknoloji Geliştirme Bölgesi-Teknopark; belirlediği amaç ve hedefler doğrultusunda, yenilikçi ve ileri teknoloji alanlarında faaliyet göstererek şirketlere Ar-Ge çalışmalarını yürütebilecekleri ortam ve destek sağlamak; üniversiteler, araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörlerinin iş birliğini sağlayarak, ülke sanayiinin uluslararası rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması maksadıyla teknolojik bilgi üretmek, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik geliştirmek için çalışmalarına başlıyor.

Bu çerçevede, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Turgut Deveci ve Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı (ATAP) A.Ş Genel Müdürü Ali İhsan Karamanlı, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Uzman Yardımcısı Mete Çiman ve Kamu-Üniversite-Sanayi-İşbirliği (KÜSİ) Bakanlık Temsilcisi Mithat Kaya’nın konuşmacı olarak katıldığı “Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Bilgilendirmesi, Teknokent’e Proje Başvuru ve Kabul Süreci, Kamu-Üniversite-Sanayi-İşbirliği (KÜSİ) ve Kamu-Üniversite-Sanayi-İşbirliği Portalı (KÜSİP) konulu bilgilendirme toplantısının birinci oturumunda, teknoloji geliştirme bölgelerindeki teşvikler ve mali uygulamalar ile bu bölgelerde şirket kurma süreçleri ve destekler hakkında bilgiler paylaşıldı.

Teknoparkta yer alabilmek için üç anahtar olduğu ifade edilen toplantıda, bu anahtarların “projenin olması, üretim verilmesi ve bu işin fiilen Teknokent içinde gerçekleştirilmesi” olduğu söylendi. Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde mali yaşam döngüsü, bölgede yer alma ve oluşum şartları, Teknoparkta yer almanın vergisel boyutları, teşvikler ve mali uygulamalar ile bu bölgelerde şirket kurma süreçleri ve destekler gibi konular hakkında da detaylı bilgilendirmenin yapıldığı toplantıda katılımcılardan gelen sorular da cevaplandırıldı. Toplantının ikinci oturumunda ise kamu, üniversite ve sanayi kuruluşları, girişimciler, yatırımcılar arasında ortak iş birliği ve etkileşiminin sağlanacağı sanal bir platform olan KÜSİP portalı üzerinden, Ar-Ge fonlarına, araştırmacılara, yatırımcılara, bilgi kaynaklarına kolay ve hızlı erişimini sağlanması hakkında bilgilendirme yapıldı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Teknoloji Transfer Ofisi ve Bilecik KÜSİ İl temsilcisi Prof. Dr. Harun Mindivan, TTO Yönetim Kurulu Üyeleri ve öğretim üyeleri katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.