DOLAR
32,5826
EURO
34,7975
ALTIN
2.513,17
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Bilecik’te sempozyumun 4. gününde tarım ve hayvancılık ele alındı

Bilecik’te sempozyumun 4. gününde tarım ve hayvancılık ele alındı

Bilecik Belediyesi ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı işbirliğinde gerçekleştirilen Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumunun 4. günü ilk oturumunda ilimiz tarımı ele alındı.

Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumu’na katılmak üzere ilimize gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Durali Koçak, çiftçilere seslendi. Bakanlığa bağlı il ve ilçe teşkilatlarının her zaman göreve hazır olduğunu ifade eden Müsteşar Yardımcısı Koçak, “Kapımız ve gönlümüz açık, ne konuda olursa olsun bize gelin lütfen” dedi.

 

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık konulu sempozyumda; Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Durali Koçak, Türkiye Ticaret Odası Başkan Vekili-Ukrayna Türkiye Ticari İşbirliği Derneği Başkanı-Uluslararası Gıda Tarım Konfederasyonu Doğu Avrupa Bölge Başkanı Onur Kurtay ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız konuşmacı olarak katıldı.

 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Tevfik Gültaş’ın moderatörlüğünü yaptığı sempozyumda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Durali Koçak, birçok konuda bilgiler aktardı.

 

Bakanlığa bağlı il ve ilçe teşkilatlarının her zaman göreve hazır olduğunu ve çiftçilerin buralarda her türlü sorularına cevap bulabileceklerinin altını çizen Koçak, şunları söyledi:

 

”Tarım; bilgi, teknoloji ve tecrübe isteyen bir üretim alanıdır. Tarım, küçümsenecek, herkesin yapabileceği bir iş değildir. Tarım aynı zamanda ekoloji ve ekonomi ile doğrudan ilgilidir. Tarım, risklere açıktır ona göre politikalar geliştirilmeli ve uygulanmalı. Öyle ki; yağmur çok yağsa sıkıntı, az yağsa sıkıntı. Bununla beraber sel gibi, dolu gibi afetlerde olunca büyük sorunlar meydana geliyor. En önemli sorunlarımızdan birisi arz ve talep dengesi öngörülemiyor. Her sene aynı ekiyorsunuz verim çok oluyor fiyat düşüyor, verim az oluyor fiyat artıyor böyle olunca fiyatlarda çok sık dalgalanmalar yaşanıyor. Ve tarımdaki yatırımın geri dönüşümü çok uzun sürüyor. Özel politikalar geliştirilerek uygulanmalı. Tarım desteklenmeli, destekleme olmazsa tarımın olması çok zor. Buradan şehirdeki insanlarımıza sesleniyorum; Çiftçinin, üreticinin emeğine söylenmesinler. Üreticinin alın terinin hakkı verilmeli, üretmek, yetiştirmek ve getirip pazara satmak çok kolay işler değil. Bakanlığımızın, hükümetimizin ve devletimizin çok geniş destekleri var. Bizim her ilde ve ilçede teşkilatlarımız var, kapımız ve gönlümüz açık, ne konuda olursa olsun lütfen bize gelerek yardım istediğiniz alanlar için başvuruda bulunun.” şeklinde konuştu.

 

Ülkemiz tarım ve çiftçiliğen dair bazı temel sorunlarının olduğunu hatırlatan Koçak, buna ilişkin bakanlık olarak üzerinde çalıştıkları konular hakkında da bilgiler verdi.

 

Bilecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız ise sunum eşliğinde ilimiz ve ilçelerindeki tarım ve hayvancılık faaliyetleri ile bunlara ilişkin rakamsal veriler hakkında bilgiler verdi.

 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Tevfik Gültaş ise ilimizdeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde yapılması gereken konular hakkında bilgi verirken, Uluslararası Gıda Tarım Konfederasyonu Doğu Avrupa Bölge Başkanı Onur Kurtay ise ülkemiz ve ilimiz tarımsal alandaki verim ve etkinliği arttırma anlamında yapılması gereken konular hakkında bilgiler aktardı.

 

Sempozyumda ayrıca konuşmacılar tarafından katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

 

Belediye Başkanı Selim Yağcı, sempozyum kapsamında söz alan konuklara Teşekkür Plaketi taktim ederek, yaptıkları bilgilendirme dolayısıyla konuşmacılara teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.