DOLAR
32,5840
EURO
34,7992
ALTIN
2.514,18
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Bilecik’te referandum 2017

Anayasa değişikliği için yapılan referandum sebebiyle Bilecik’te vatandaşlar sabahın erken saatlerinde sandık başına giderek oy kullanmaya başladı.

Bilecik Valisi Süleyman Elban, eşi Beyza Elban ile geldiği Huzurevi’nde, 1011 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Vali Elban, yaptığı açıklamada, 605 sandıkta oy kullanma işleminin devam ettiğini ve gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını söyledi.

İl merkezinin yanı sıra ilçelerde de referandumla ilgili koordinasyon merkezleri oluşturulduğunu belirten Valimiz Elban, ”Referandumla ilgili herhangi bir olumsuzluk yok. Huzur içinde referandum devam ediyor. İl genelinde 605 sandıkta 151 bin 752 seçmenimizin oy kullanması bekleniyor.” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık sandığa ilk giden siyasilerden oldu. Karabıyık, Edebali Okulunda 1089 Nolu sandıkta oyunu kullandı.

CHP İl Başkanı Metin Yaşar ise eşi ile birlikte Osmangazi Ortaokulunda 1052 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir Pazaryeri’nin Bozcaarmut Köyü’nde 1020 nolu sandıkta oy kullandı.

CHP Milletvekili Yaşar Tüzün eşi Aysel Tüzün oğulları Mehmet Ata Tüzün ve Deniz Tüzün ile birlikte 1009 nolu sandıkta Şehit Fatih Safitürk Ortaokulu’nda oylarını kullandı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı ise , eşi Fatma Yağcı ve oğlu Avukat Emin Yağcı, Bilecik Muhammet Fatih Safitürk Ortaokulunda oylarını kullandı.

 

Okuldaki sandık görevlilerini de ziyaret ederek, çalışmalarında kolaylıklar bulmaları temennilerini ileten Belediye Başkanı Selim Yağcı, daha sonra eşi ve oğlu ile oylarını kullandı.

 

Gerçekleştirilen halk oylaması hakkında basın mensuplarına açıklama yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, milletin vereceği kararın önemine değinerek, şunları kaydetti.

”Bugün beklediğimiz gün geldi. Öncelikle milletimizin vereceği kararın hepimiz için güzellikler getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.  En başından beri söz ve karar milletimizindir diyorduk. Milletimizi bugün geleceğini belirlemek için sözünü söyleyecek ve kararını verecek. İnşallah verilecek kararın istikbalimiz, istiklalimiz ve istikrarımız için evet olmasından yana. Ancak halkımız hangi kararı verirse versin, verilecek karar en doğru karardır. Biz siyaset anlayışı olarak buna inanıyoruz ve halkımızın vereceği karara saygılıyız. Bu zamana kadar vatandaşlarımızın vermiş olduğu bir karar için yanılmadık. İnşallah bu kez de yanılmayacağımıza olan inancımız tamdır. Sandıklar açıldığında, değerlendirildiğinde inşallah Yeni Türkiye’nin kuruluşunun temelleri de atılmış olacak. Ve 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine geçmişinden ilham alarak, geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz. Dünyanın ulaşmaya çalıştığı ilk 10 ekonomi içine girmeye el ele gönül gönüle girmeye çalışacağız. Ben bu anlamda milletimize teşekkür ediyorum, sandıklarda görev yapan kardeşlerimiz ve güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Her zaman dediğimiz gibi ‘Hep Birlikte Daha İyiye Daha Güzele” dedi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, sandıkları da gezme imkanı bulduğunu belirterek, katılımın oldukça yüksek olduğu bilgisini verdi.
 
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.