DOLAR
32,5587
EURO
34,7723
ALTIN
2.412,82
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C

Bilecik’te Orman Çalışanlarına Yapılan Saldırıyı Kınadılar

Bilecik’te Orman Çalışanlarına Yapılan Saldırıyı Kınadılar. Tarım ve Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir-Sen) Bilecik’te Orman Çalışanlarına yapılan saldırıları kınadıklarını, saldırganların gerekli cezayı almaları için konunun takipçisi olacaklarını duyurdu.

Bilecik’te Orman Çalışanlarına Yapılan Saldırıyı Kınadılar

Tarım ve Orman Çalışanları Birliği Sendikasına ait internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Bilindiği üzere, Orman alanlarımızı korumak ve geliştirmek amacı ile mesai mefhumu gözetmeksizin zor şartlar altında, büyük fedakarlıklarla ve 7 gün 24 saat esası ile görev yapan Orman Genel Müdürlüğü personeli, Ülke olarak Covid-19 ile mücadele ettiğimiz bu zor günlerde bile çalışmalarını aksatmadan, ülke ve millet sevdası ile yürütmeye devam etmektedir.

Ancak, halk sağlığını korumak, gıda güvenliği sağlamak, ormanlarımızı ve tabiatı korumak amacı ile mesai mefhumu gözetmeksizin, cansiperane görev yapan Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanlarımız da sahada yapmış oldukları görevler nedeni ile tıpkı sağlık çalışanları gibi sık sık sözlü veya fiziksel şiddete maruz kalmakta, yaralanan ve yaşamını yitiren arkadaşlarımız olmaktadır. Mesai arkadaşlarımıza karşı neredeyse her gün yaşanan bu şiddet olaylarının sayısı her geçen gün artmakta ancak, resmi makamlarca yeterince hukuki ve idari tedbir alınmamaktadır.

Maalesef geçtiğimiz hafta Bilecik Orman İşletme Müdürlüğünde ve Hatay ili Dörtyol Orman İşletme Müdürlüğünde görev yapan mesai arkadaşlarımız görevlerini icra ederken saldırıya uğramışlar ve şiddete maruz kalmışlardır.

Bilecik’te gerçekleşen olayda Gölpazarı İşletme Şefi İsmail Elbir, Orman Muhafaza Memurları Bayram Kule, Mehmet Çakır arazide yapılan üretim çalışmalarını kontrolü sırasında kurallara uygun olmayan bir şekilde nakliye işlemini yapan kişilerin uyarılması sebebiyle saldırıya uğramış ve darp edilmişlerdir.

Hatay Dörtyol’da ise kaçak kesim yapıldığına dair ihbar üzerine bölgeye giden Orman İşletme Şefliğine ait araç kimliği belirsiz kişiler tarafından kesilerek araç içindeki Orman Muhafaza Memurları Ömer Saraç ve Deniz Boz darp edilmişlerdir.

Tarım-Orman çalışanlarının yetkili sendikası Toç Bir-Sen olarak; her iki olayda yaralanan mesai arkadaşlarımıza acil şifalar diliyor, tüm teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Orman Çalışanlarına yapılan adice ve korkakça saldırıları ve faillerini şiddetle kınıyor, gerekli tahkikatın bir an önce yapılarak, faillerin hak ettikleri cezaya çarptırılmaları hususunda hukuki olarak tüm süreci yakından takip edeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Sağlık Hizmetleri Temel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile sağlık çalışanlarının tamamına yönelik (Kamu çalışanı, özel sektör çalışanı, doktor, hemşire, şoför, hasta kabul memuru vb. hiçbir sınıf ve unvan ayrımı gözetmeksizin) uygulanan şiddeti önlemek amacı ile ceza oranları artırılmış ancak, ısrarla talep etmemize rağmen tarım orman çalışanlarımız söz konusu yasa kapsamına dahil edilmemiştir.

Ayrıca, mesai mefhumu gözetmeksizin, cansiperane görev yapan ve sahada yapmış oldukları görevler nedeni sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalan Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanlarımıza özgü, unvan veya sınıf ayrımı olmaksızın tüm çalışanlarımızı kapsayacak bir yasa teklifinin Bakanlığımız tarafından hazırlanmasını ve TBMM Başkanlığına sunularak bir an evvel yasalaşmasının sağlanmasına yönelik haklı talebimizi bir kez daha dile getiriyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.