DOLAR
32,5362
EURO
34,7931
ALTIN
2.435,38
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Bilecik’te Öncelik Pek Değişmiş Görünmüyor

Bilecik’te Öncelik Pek Değişmiş Görünmüyor. İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile ”Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 81 ilde başlatılan çalışmalara, duyarlı sürücüler uyarken, bazı sürücüler içinse değişen bir şey olmadığı vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanıyor.

Anahtar kelime bilinç ve İçişleri Bakanlığınca yapılan uygulamalarda dikkat edersiniz ki trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ifadesi kullanılıyor. Geçtiğimiz günlerde nasıl otopark sorunu haberimizde otopark talebinin Bilecik’te bir ihtiyaç haline geldiğini konu aldığımız haberimizde önce sürücülere otopark bilincinin aşılanması gerektiğini ifade ettiysek yine benzer bir durum. Çünkü otopark yapılsa da sizde otopark bilinci oluşmamışsa her ”5 dk. da hallederim yahu ne olacak” deyip banka önüne, alış veriş merkezine park yaparsanız otoparkın bir önemi kalmaz.

Hal böyle olunca vatandaşta zor durumda kalıyor duyarlı sürücülerde, yaya’ya yol vermek için duran sürücü arkasından hızla gelen araç sürücüsünden uzun bir korna sesi duyuyor veya bir trafik kazası yaşanabiliyor. Trafik kazasına neden olmak istemeyen duyarlı sürücülerde bir süre sonra yaya’ya yol vermekten vazgeçebiliyor.

Bilecik’te bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde, vatandaş yaya geçidine adım atsa da yoldan geçen araçlar pek aldırış etmiyor. Yolun karşısına geçmeye çalışan vatandaş tepkisini sosyal medya hesabından şöyle gösteriyor;

”Yaya geçidi kuralı Bilecik’de geçerli değil yada işler eksik yapılıyor, ceza yazmak zor sanırım.”

Yorumlar

  1. İsmail K..... dedi ki:

    Şehrin bütün trafik yükünü bir cadde çekiyor. 20m aralıkla yaya geçidi mevcut. Tabi trafik ışıklarını da unutmamak lazım. Önceliğin kimde olduğundan önce planlama yapmak lazım. Sallana sallana, teker teker geçen yayalarla trafik kilitleniyor. Çözüm odaklı haberler yapılsa daha iyi olur.