DOLAR
32,3752
EURO
35,0539
ALTIN
2.326,91
BIST
9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Bilecik’te Öğrenme Şenliği

Vali Tahir Büyükakın, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Hayat Boyu Öğrenme Projesi kapsamında, Bilecik Valiliği, Bilecik Belediyesi, Şeyh Edebali Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla hazırlanan Öğrenme Şenliği programına katıldı.

Kapalı Pazar alanında gerçekleşen programa Belediye Başkanı Nihat Can, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan ve daire müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Vali Büyükakın, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Hayat Boyu Öğrenme projesinin önemine dikkat çekti.

“Öğrenme, aslında doğumla başlayıp, hayat boyu kesintisiz devam eden bir süreçtir.” ifadesinde bulunan Vali Büyükakın, şöyle konuştu:

“Bir çocuğun etrafını, ailesini, nesneleri öğrenmesiyle başlar ve dünyada şimdiye kadar bulunmuş en karmaşık bilgi ve sistemlere kadar uzanır. Öğrenmeyi sadece okullarda ve eğitim kurumlarında gerçekleşen bir eylem olarak sınırlamak yanlıştır. Zaman olarak da sadece öğrencilik yıllarıyla sınırlamak yanlıştır. Bu düşünceden hareketle günümüz dünyasında “hayat boyu öğrenme” kavramı ortaya çıkmıştır.”
Diploma almak ile eğitim hayatının son bulmadığına da dikkat çeken Vali Büyükakın insanların hayatlarının her döneminde hayata yeniden başlamak, hayatı yeniden öğrenmek ve bu çerçevede hayatta daha başarılı olmak için programlar gerçekleştirdiğini ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan, öğrenmenin doğumdan ölüm kadar geçen zamanı kapsadığını vurgulayarak il genelinde projenin uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinlikte, Halk Eğitim Merkezi halk oyunları, Bozüyük Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği sema ve Mehteran takımı gösteri sundu.

Vali Büyükakın, beraberindekilerle birlikte stantları gezerek, okçuluk üzerindeki yeteneğini sergileyerek hedefi 12’den vurdu.

Program pilav ikramının ardından son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.