DOLAR
32,5837
EURO
34,7934
ALTIN
2.507,59
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

BİLECİK’TE NEVRUZ BAYRAMI COŞKUSU

BİLECİK’TE NEVRUZ BAYRAMI COŞKUSU

Tüm yurdumuzda olduğu gibi Dirilişin Şehri Bilecik’te de baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramı, coşkuyla kutlandı.

Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen törende renkli sahneler yaşanırken, ateşten atlama, temsili demir dövme ve rengârenk boyanan yumurtaların protokol tarafından birbirine tokuşturulma anı törene damgasını vurdu.

Etkinliğe; Vali Bilal Şentürk, Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can,2. Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut ve Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Meryem Avcu, Nevruz’un önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

‘’Nevruz günleri Baharın başladığı günlerdir. Nevruz yeni gün, yeni yılın ilk günü demektir. Bugün geceyle gündüzün eşit olduğu günlerin uzayıp sıcaklığın artmaya başladığı 21 Mart’a rastlamaktadır. Bugünlerde doğada uyanıp canlanmaya başladığından nevruz günleri baharın başladığı günlerdir. Atalarımız yeni bir hayat yeni bir başlangıç demek olan bu tarihi günü aynı zamanda Ergenekon’dan çıkış bayramı olarak kutlamışlardır. Bütün bu önemli özellikleriyle nevruz Türk dünyasında 2 bin 80 yıldır coşkuyla kutlana gelmiş olup halen 200 milyonu aşkın Türk topluluklarında coşkuyla ve neşeyle kutlanmaktadır.’’ Dedi.

Belediye Başkanı Nihat  Can ise Nevruz Bayramı hakkında yaptığı değerlendirmede; ‘’ Baharın müjdecisi Nevruz’umuzu, Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimiz ile birlikte coşku ile kutladık. Baharın gelmesiyle birlikte gençlerimizin heyecanını paylaştık. Bu vesile ile bolluk ve bereketi temsil eden Nevruz’un şehrimiz, ülkemiz ve dünyada ki bütün insanlığa güzellikler ve iyilikler getirmesini temenni ediyorum.’’ Dedi.

Milletvekili Selim Yağcı ise ‘’ Bilecik Belediyesi ve Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile işbirliğinde düzenlenen 21 Mart Nevruz Bayramı kutlama programında il protokolümüzle ve bayram coşkusu yaşayan çok değerli öğrencilerimizle bir araya geldik. Nevruz, Türk insanını birbirine kenetleyen, bağlayan, Ergenekon’dan demir dağları eriterek dirilen ataların ruhuyla yanan bir ateştir. Birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun, her günümüz bayram tadında olsun. Tüm hemşehrilerimin baharın müjdecisi ve yeni gün olarak adlandırılan Nevruz Bayramını kutluyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından temsili demir dövülme töreni gerçekleştirilirken, başta protokol üyeleri daha sonra vatandaşlarımız ve öğrenciler Nevruz ateşinin üzerinden atladı ve yumurta tokuşturdu. Program kapsamında ayrıca; okul öğrencilerinin hazırladıkları yöresel halk oyunları gösterileri sergilendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.