DOLAR
32,4818
EURO
35,1017
ALTIN
2.325,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Bilecik’te Lojistik Depo İstiyoruz

Bilecik’te Lojistik Depo İstiyoruz. Bilecik’te Lojistik Destek Deposu Kuruldu. Türkiye’de 4 coğrafi bölgede toprağı olan ilimize AFAD Lojistik Destek Deposu kuruldu.

Haberimizin başında da belirttiğimiz gibi 4 coğrafi bölgede toprağımızın olması, Türkiye’de sadece ilimiz Bilecik’in nail olduğu bir şereftir. Bilecik Marmara Bölgesinin güneydoğusunda
Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Ege Bölgelerinin kesişim noktaları üzerinde yer almaktadır. Bunu özellikle belirtmek istedik haberimizde çünkü Bilecik, lojistik destek deposu yerine Lojistik Depo kurulması gereken stratejik noktalardan biridir.

AFAD internet sitesi üzerinde yapılan açıklamada Gülümbe Köyünde 10 konteynerlik “Lojistik Destek Deposu” kurulduğu, Gülümbe Köyünde yaklaşık 1.000 m² ‘lik alanda 10 konteynerden oluşan lojistik destek deposunda 300 adet çadır, 1.344 adet katlanır yatak, 1.600 adet battaniye ve 1.440 adet yastık çarşaf seti bulunmakta olup; her an afet bölgelerine sevk edilecek şekilde hazır bekletildiği bildirdi.

Türkiye Afet Müdahale Planı(TAMP) ile herhangi bir afet anında kimin ne yapacağı ve müdahalenin nasıl bir organizasyon içinde yapılacağı şimdiden belirlenmiş durumda.

Müdahalede yürütülen hizmetlerin niteliğine göre oluşturulan 28 hizmet grubu bulunuyor. TAMP deprem, sel, heyelan, çığ, yangın, endüstriyel kazalar ve toplu nüfus hareketleri gibi afet ve acil durumlara müdahalede görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerinin rollerini, görev ve sorumluluklarını uzmanlık alanlarına uygun bir biçimde tanımlıyor, afet öncesi, afet sırası ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensiplerini belirliyor.

TAMP’ın bilişim altyapısı olan Afet Yönetimi ve Karar Destek Sistemi, AYDES, müdahalede görevli olan tüm kurum ve kuruluşların talep ve kaynak yönetimi yapabileceği, oluşturduğu iletişim ağı sayesinde ortak karar-destek mekanizmalarıyla daha hızlı koordinasyona imkan sağlayan web tabanlı bir bilgi sistemidir.

TAMP’ı destekleyen unsurlardan biri de afet anında ihtiyaç duyulacak geçici barınma malzemelerinin gerekli yerlerde zamanında ulaşabilmesi için Türkiye çapında kurulan 22 lojistik merkez; Lojistik merkezlerden bir tır dakikalar içinde yüklenerek yola çıkabiliyor, malzemeler uzaktan takip ve kontrol edilebiliyor.

afad lojistik depo haritası

Sistemin işlerliğini ve toplumsal farkındalığı arttırmak için tüm Türkiye’de düzenli olarak her seviyede eğitim ve tatbikatlar düzenleniyor.

Her türlü afet ve acil durum için hızlı, etkili ve kapsamlı bir müdahale organizasyonu oluşturan Türkiye Afet Müdahale Planıyla daha kısa zamanda, daha geniş alanda, daha çok hayat kurtarılması, kaynakların etkin kullanımı ile müdahale çalışmaları hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi, ekonomik ve sosyal kayıplar en aza indirilmesi, kesintiye uğrayan yaşam faaliyetlerinin en kısa sürede normale dönmesi hedefleniyor.

Afet Müdahale Planı ile afet ve acil durumlara Türkiye artık daha hazır hale gelirken, daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz gibi AFAD ve UMKE yapılan çalışmalarla halkımızın takdirini kazanmıştır.

Bilecik’in bu noktada daha etkin bir rol almasını, yetkililerinin lojistik destek deposu yerine, yeni lojistik depo tercihinde Bilecik’in bu önemini göz ardı etmemesini istiyor, Bilecik Valimiz Bilal Şentürk ve milletvekillerimizin konunun üzerinde titizlikle duracaklarından şüphe etmiyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.