DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
ALTIN
2.323,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Bilecik’te Köpekleri Kim Ya Da Kimler Zehirliyor

Bilecik’te Köpekleri Kim Ya Da Kimler Zehirliyor ? Bilecik’in çeşitli mahallelerinden gelen köpek zehirlenmeleri yönündeki haberlere vatandaşlar sosyal medyadan tepki gösterdi.

Alınan bilgilere göre, aynı gece Ertuğrul Gazi Mahallesi Yediler Camii yanında ve Hürriyet Mahallesinde gece yarısı biri ya da birileri tarafından zehirlenen köpeklere ilk olarak vatandaşlar zehirlenen köpeklerin yardımına koştu. Zehirlenen köpeklerin yardımına koşan vatandaşlar, yetişebildiklerine yoğurt yedirerek tedavi etmeye çalıştılar.

Neşe Gökçe adlı vatandaş, sabah kendisine gelen görüntülerle uyandığını, Ertuğrul Gazi Mahallesi Yediler Camii yanındaki zehirlenen köpekleri gördüğünü daha sonra yapılan müdahale sonucu zehirlenen köpeklerin yoğurt yedirilerek tedavi edildiğini ve sağlık durumlarının iyi olduğunu duyurdu.

İhbar edene 5000 tl verecek

Bilecik Kedi Köpek Yardımlaşma Ve Sahiplendirme facebook grubunda da paylaşılan görüntülere vatandaşlardan tepki yağdı. Yavuz Osmanoğlu adlı vatandaş ramazan ayında yaşanan bu acı olayla ilgili olarak, sorumluların bulunması için köpekleri zehirleyen kişi yada kişileri görmüş olup kendisine ihbar edenlere 5000 tl vereceğini belirtti.

Hürriyet Mahallesinde zehirlenen köpeklerden bir diğerinin ise Ayhan Çil’e ait olduğu öğrenilirken, golden kırması, uysal olan köpeğini sabah dolaşması için saldığını ve daha sonra bahçeye geri geldiğini belirten Ayhan Çil, bu sefer köpeğinin zehirlenme sonucu öldüğünü kaydetti.

Furkan Yıldız Can ise, sahurda babasının ekmek almaya gittiğinde 3 köpeklerini yanına alarak çıktığını, birinin babasıyla geri döndüğünü ikisinin ise yarım saat sonra fenalaşmış bir şekilde geldiklerini belirterek, köpeklerin zehirlendiklerini anladıklarını bütün aile onları hayata döndürmek için seferber olduklarını bildirdi.

Bol bol yogurt ve sarımsakla köpeklerin kendilerine geldiğini anlatan Can, daha sonra Hürriyet mahallesindeki canlarında zehirlenerek öldüğünü öğrendiklerini, bu vahşeti yapanların hem cana kastedip hem de çocuklarının travma yaşamasına sebep olduğunu ifade ederek, ”Biz doğada yaşayan her canlıyı severek emek vererek büyüdük. Bu vahşeti yapanların bulunmasını ve cezalandırılmasını gönülden istiyoruz. Bu canlar barınaklarda hastalıktan ölmek üzereyken alındı. Biz onlar yasasın diye pervane olduk. Hiç bir günahı olmayan canlara reva mı ?” dedi.

Vatandaşlar Sorumluların Bulunmasını İstiyor

Vatandaşlar başta Bilecik Valisi Bilal Şentürk olmak üzere, yetkililerden yaşanan zehirlenme olaylarına ilişkin sorumluların bulunması için gerekli çalışmanın yapılmasını istediler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.