DOLAR
32,3264
EURO
35,0746
ALTIN
2.300,17
BIST
8.994,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bilecik’te Kar Altında Bir Gece Geçirdiler ve Yaban Hayatını Fotoğrafladılar

Bilecik’te Kar Altında Bir Gece Geçirdiler. Drone’larını düşürdüler. Yaban hayatını fotoğrafladılar. Sizin için de görüntüleri sundular. Bilecik – Kütahya sınırları içerisinde yılın ilk kış kampını gerçekleştirmek üzere Bursa’dan Bilecik’e gelen freelance fotoğrafçı Ali Şenel, Ömer Ahu ve Samet Asutay özellikle karda kamp yapmak ve yaban hayat fotoğrafları çekmek için geldikleri Bilecik’in Bozüyük ilçesinde inanılmaz bir doğa manzarası ile karşılaştı.

Şenel, çekmiş oldukları görüntüleri adeta mini bir belgesele dönüştürerek video paylaşım sitesi üzerinden yayınladı. Yılın ilk kış kampında, ormanın ve kar manzarasının nefes kesici güzellikte olduğunu belirten Şenel, drone ile bölgeyi yukarıdan izlemeyi düşündükleri söyledi. Ekip orman içerisinden geçerek, normalde insan ulaşımı olmayan bir bölgede gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından tepeye ulaştı. Bir süre hava çekimi gerçekleştiren ekip, soğuk ve bataryanın bitmesi nedeniyle dronelarını düşürdü. Daha sonra drone’u arayıp bulan ekip kamp kuracakları alanda 2 geyik ile karşılaştı ve fotoğrafladı. Akşam ateşin karşısında ısınan ekip üyeleri daha sonra çadırda uyudu. Şenel, gece ısının -8 dereceye düştüğünü ama hiç üşümeden uyuduklarını söyledi. Ertesi gün bir geyik sürüsüne denk gelen ekip üyeleri uzakta olsa geyikleri görmenin mutluluğunu yaşadı.

Yaban hayatı açısından oldukça renkli ve güzel bir bölge olduğunun altını çizen, bölgede geyiklerin, kurtların, tilkilerin, domuzların ve sansarların bulunduğunu ifade eden Şenel, arkadaşları ile birlikte iki hafta önce fotokapan kurulan bölgeye, fotokapan’a kaydedilen görüntüleri kontrol etmek üzere yola çıktı.

Burada Samet Asutay, geyik sürünü gördüklerini fakat hiç erkek geyik göremediklerini 3-4 tane dişi geyik gördüklerini belirterek, fotokapan’ın görüntüleri kaydetmiş olacağını belirtti.

Fotokapan görüntülerini inceleyip, bölgenin manzarasını kaydetmek için biraz daha drone uçurduktan sonra kamp alanından ayrıldı.

Ali Şenel Kimdir?

Ali Şenel, 1980 yılında Burdur’da dünyaya geldi. 2002 yılında Matematik bölümünü bitirdikten sonra İşletme Fakültesi Lisans ve Yüksek Lisans eğitimlerini tamamladı.

Fotoğraf ile tanışması üniversitenin fotoğraf kulübü sayesinde 2004 yılında gerçekleşti.

Fotoğraf kulübü bünyesinde 2 kişisel, 2 de karma sergiye katıldı. Mezuniyetten sonra yer yer insan konulu fotoğraflar çekse de her zaman doğa fotoğrafları daha fazla ilgisini çekti.

Manzara ve makro ağırlıklı ilerleyen çalışmaları yaban hayatı (vahşi yaşam) fotoğraflarına yöneldi.

Ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok derece ve sergileme ödülleri bulunan Ali ŞENEL, halen freelance fotoğrafçılık yapıyor, Fotoğraf Dergisinde ”Doğa ve Yaban Hayat Fotoğrafçılığı” bölümünü hazırlıyor, belgesel film ve kısa film çalışmaları için video çekimleri yapıyor.

Mitsubishi Türkiye’nin sponsoru olduğu ”Kaybolmadan Keşfet” projesini yönetiyor ve içerik üretiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.