DOLAR
32,5706
EURO
34,8788
ALTIN
2.427,65
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Bilecik’te İstiklal Marşı’nı Ezbere Ve Güzel Okuma Yarışması

Bilecik’te İstiklal Marşı’nı Ezbere Ve Güzel Okuma Yarışması

Eğitim ve öğretime büyük önem veren Bilecik Bilecik Belediyesi tarafından, ”İstiklal Marşı’nı Ezbere ve Güzel Okuma yarışması gerçekleştirildi.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile aileleri katıldı.

Bilecik Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen yarışmada, konuşan Milli Eğitim Müdürü Şişman, Mehmet Akif Ersoy’u anma ve İstiklal Marşı’nın yazılmasının 93. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen yarışmada emeği geçen başta Belediye Başkanı Selim Yağcı olmak üzere herkese teşekkür etti.

Mehmet Akif Ersoy’un şair kişiliği hakkında bilgi veren Şişman, onun birçok yönde örnek alınması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

”Çanakkale’den haberler geliyor. Çanakkale’nin yaklaşık 14 ay süren ve maalesef resmi olan kayıtlara göre, 250 bin, resmi olmayan rakamlara göre ise çok daha fazla Mehmetçiğin can verdiği, kan verdiği bu aziz toprakları suladığı ve zafer ile ilgili haberlerin Mehmet Akif’e ulaştığı vakit, şükür duasını yapar, şükür namazını kılar ve şöyle haykırır, ‘Asım’ın nesli diyordum ya, nesilmiş gerçek, işte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek’. Sevgili anneler ve babalar, değerli öğretmen ve öğrenciler, bu dizeleri inanmayan söyleyemez. Zira Mehmet Akif, zillet içerisinde yaşamaktansa, izzet ve şerefle ölmeyi tercih eden bir karaktere sahip. Bizler, Mehmet Akif Ersoy’un bütün ifadelerini, çocuklarımıza nakış nakış işlemeliyiz. Bu tür yarışmalar, bu anlamda çok önemli. Ben emeği geçen başta Belediye Başkanı Selim Yağcı olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

ANLAMLI YARIŞMADA GÖZ YAŞLARI AKTI

Yarışmaya katılan öğrenciler arasında tatlı ve bir o kadar çekişmeli geçen yarışmada, öğrenciler, duygulanarak, göz yaşı döktü.

Yarışmanın ilkokul bölümünde 1. olan 700. Yıl İlkokulu öğrencisi Elif Abanoz bilgisayar, 2. olan Ertuğrulgazi İlkokulu öğrencisi Gülce Şen fotoğraf makinesi ve 3.’lüğü alan Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Elif Bozaran ise çeyrek altın almaya hak kazandı.

Yarışmanın ortaokul kısmında ise 1. olan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Vuslat Çatal bilgisayar, 2. olan Malhun Hatun Ortaokulu öğrencisi Nazar Ovalı fotoğraf makinesi ve 3. olan Vezirhan Ortaokulu öğrencisi Zeynep Genel ise çeyrek altın almaya hak kazandı.

ÖĞRENCİ VE VELİLERİNE ÇANAKKALE GEZİSİ ARMAĞANI

Yarışmada tüm katılımcılara Başkan amcalarından katılım hediyeleri taktim edildi. Ayrıca bir sürpriz olarak da yarışmaya katılan bütün öğrenci ve velilerine, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Çanakkale Gezisi armağan etti.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri, yarın düzenlenecek olan törenle, Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından taktim edilecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.