DOLAR
32,3372
EURO
35,0918
ALTIN
2.308,16
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bilecik’te, ‘Frene değil, kurala güven’ denetimi

Bilecik’te, ‘Frene değil, kurala güven’ denetimi

Bilecik’te, ‘Frene değil, kurala güven’ sloganıyla polis ve jandarmanın yaptığı denetimleri yerinde inceleyen Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, “Ramazan Bayramı trafiğinde alınan tedbirlerde Allah’a şükürler olsun ki, hiç can kaybı, yaşanan kazamız olmamıştır. Benzer bir uygulamayı bu sene Kurban Bayramı’nda da sürdüreceğiz. Bilecik’te, ‘Frene değil, kurala güven’ sloganıyla polis ve jandarmanın yaptığı denetimleri yerinde inceleyen Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, “Ramazan Bayramı trafiğinde alınan tedbirlerde Allah’a şükürler olsun ki, hiç can kaybı, yaşanan kazamız olmamıştır. Benzer bir uygulamayı bu sene Kurban Bayramı’nda da sürdüreceğiz” dedi.

Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Büyükakın, “İçişleri Bakanlığımız bünyesinde Emniyet ile Jandarma teşkilatlarımız aracılığıyla bir süredir yoğun bir şekilde özellikle bayram trafiğini kontrol altına almak, bayramlarda yaşanan can kayıplarını önlemek ve bayramı gerçekten bayram tadında geçirebilmek için yoğun bir çalışma içine girmektedir. Bunun da sonuçlarını son dönemlerde yaşanan özellikle can kaybı oranlarında ciddi artışlarla görmekteyiz. Türkiye genelinde yüzde 36’lara varan can kaybı oranlarında azalışlar görülmektedir” dedi.

Büyükakın, geçen Ramazan Bayramında Bilecik’te trafik kazasına bağlı hiç bir can kaybının yaşanmadığın altını çizerek, “Biliyorsunuz Bilecik’imizde de Türkiye’deki uygulamalara paralel olarsak çok ciddi tedbirler alınmış ve Ramazan Bayramı trafiğinde alınan tedbirlerde Allah’a şükürler olsun ki hiç can kaybı, yaşanan kazamız olmamıştır. Benzer bir uygulamayı bu sene Kurban Bayramı’nda da sürdüreceğiz. Bu kapsamda Emniyet teşkilatımız 8 ekibimiz ve 60 personelimizle birlikte, Jandarma teşkilatımız ise, 6 ekip ve 40 personelimizle birlikte bayram tatili boyunca 7 gün 24 saat esasına dayalı olarak sürekli olarak sahada olacaklar. Gerek sürücülerimizi yaptıkları denetimlerle algılanan yakalanma riskini algılatmak bir farkındalık yaratmak suretiyle sürücülerimizi daha uyanık tutmak kazalar konusunda onları daha canlı bir şekilde kurallara uymak için farkındalık oluşturmak yönünde tedbirler alınmakta. Bu vesileyle kaza oranlarının da azalmasını ummaktayız. İnşallah bu senede çok daha başarılı sonuçlar elde edeceğiz. Bu bayramda da bizim sınırlarımız içinde inşallah hiç can kaybı olmayacak. Mala zarar veren kazaların olaylarını da azaltmaya çalışacağız” dedi.

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, önceki yıllarda ülke genelinde çeşitli sloganlarla farkındalık oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, “Biliyorsunuz bunlardan bazıları ‘Hızını azalt, ömrünü uzat’ , ‘Hız felakettir’, ‘Hız yolu değil, ömrü kısaltır’,’ Dikkatli ol hayatta kal’, ‘Sevdiklerinizden hızla uzaklaşmayın’ gibi güzel sloganlarla çeşitli yerlere bu sloganlarımızı asarak farkındalık oluşturmaya çalışmıştık. Bu yıl da benzer bir farkındalık çalışması yapacağız. Bu yıl ki uygulamamızı arkadaşlarımızın gösterdiği gibi ‘Frene değil, kurala güven’ sloganımızla çalışıyoruz. İnşallah sizler de vereceğiniz desteklerle bu farkındalığı arttırırsınız. Bu yolla bu bayramda da can kaybını yol açan kazalardan uzak kalmış oluruz. Diğer kazaların da sayısını azaltırız. Ben bu vesileyle hem Bilecik halkımızın, hem de tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Kazasız, belasız hayırlı uğurlu nice bayramlar diliyorum” dedi.

Öte yandan yapılan denetimlerde Bilecik İl Jandarma Komutanlığı tarafından ilk defa trafik akışını ‘drone’ kullanarak takip eden jandarma görevlisi, kural ihlali yapan sürücüleri tespit ederek ekiplere bildirdi.

Vali Büyükakın son olarak sürücülere trafik kuralları ile ilgili broşürler dağıtırken, araç içinde bulunan çocuklara çikolata ikram etti.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.