DOLAR
32,5221
EURO
34,8500
ALTIN
2.487,24
BIST
9.553,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

Bilecik’te Dolmuş Ücretlerine Zam Yolda

Bilecik’te dolmuş ücretlerine zam yolda. Bilecik’te şehiriçi yolcu taşımacılığı yapan minibüs ücretlerine, artan maliyetler yüzünden zam yapılacağı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, en son 2018 yılında belirlenen fiyat tarifesine göre 2 tl olan dolmuş ücretinin 2,5 tl’ye, öğrenci tarifesinin ise 1.75 tl’den 2 tl’ye çıkarılacağı öğrenildi.

Bilecik Belediyesinden yapılan açıklamada, Bilecik Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın talebi ve Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu’nun onayı ile halk minibüsü hizmet bedelinin şehiriçi hatlarda tam 2,5 tl, öğrenci 2 tl olacağı belirtilirken, vatandaşlar ve öğrencilerin artan fiyatlar karşısında nasıl bir tepki göstereceği merak konusu oldu.

En son 2018 yılında yapılan fiyat artışına üniversite öğrencileri büyük tepki göstermiş ve sonucunda, öğrencilerin Bilecik Belediyesine öğrenci kimliği ile başvurmaları halinde aradaki farkın sosyal destek anlamında belediye tarafından ödeneceği duyurulmuştu.

2018 yılı Şubat ayında akaryakıt (motorin) fiyatı 5.15- 5.18 tl civarında iken, bu yıl 6.36-6.42 tl seviyelerinde yer alıyor. Yine toplu taşımada kullanılan minibüslerin fiyatlarındaki artış ve bakım masrafları gibi bir çok etkenin artan dolmuş ücretlerine yansıdığı tahmin ediliyor.

 

Yorumlar

  1. Fatih dedi ki:

    Mubarekler 0.50 kr zam nereden çıkıyo

  2. Ya. dedi ki:

    Yapilirda bu kadar yapilmaz el insaf