DOLAR
32,5657
EURO
34,7157
ALTIN
2.488,97
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Bilecik’te Buluştular

Bilecik’te Buluştular. Erasmus + Innovation And Transformation In Education Projesi Bilecik’te gerçekleştirildi. Yabancı Eğitim Otoriteleri ve Üniversiteler Bilecik’te Buluştu.

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, A.B. Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülmekte olan Erasmus + Programı Ana Eylem 2 Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında 2019 Yılı Teklif Çağrısı döneminde Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı ile Avrupa Komisyonu tarafından ortaklaşa finanse edilen 2019-1-TR01-KA201-076605 Proje Numaralı “Innovation And Transformation In Education- Eğitimde Yenilik ve Dönüşüm” adlı projenin uluslararası açılış toplantısı 27-31 Ocak 2020 tarihleri arasında Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Ülkemizden Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük Meslek Yüksek Okulu, Polonya’dan Gmina Mikolow adlı eğitim otoritesi ve Slaski Üniversitesi, Letonya’dan Daugavpils Pilsetas Izglitibas Parvalde adlı eğitim otoritesi ve Daugavpils Üniversitesi, İtalya’dan Comune Di Santeramo In Colle adlı eğitim otoritesi ve Bari Aldo Moro Üniversitesi’nin ortak olarak yer aldığı projenin ilk toplantısına proje ortağı kurumlarda görev yapan eğitim bilimleri alanında uzman araştırmacılar, yöntembilimciler, doktor, doçent ve profesör ünvanlarına sahip bilim insanları ve kurum yetkililerinin de aralarında bulunduğu 28 katılımcı yer aldı.
Proje ortaklarıyla tanışma, projenin ortak kurumlara tanıtılması, proje faaliyetlerinin ve görev dağılımının müzakere edilmesi, projenin yol haritasının oluşturulması vb. amaçlarla düzenlenen toplantı programı kapsamında Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise düzeylerinde okullar ile Halk Eğitim Merkezi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Bilecik Valilik Makamı ‘na ziyaretler düzenlenerek eğitim sistemleri ve sosyo-kültürel konularda bilgi ve deneyim paylaşımında bulunuldu. Bu bağlamda, proje toplantısı eğitim sistemimizin, yöremizin ve ülkemizin tanıtımına ve eğitim-öğretimle alanında iyi uygulamaların transfer edilmesine önemli katkılar sağladığı düşünülmektedir.

Ayrıca, 24 ay sürecek olan proje kapsamında, 2023 Eğitim Vizyonu ışığında eğitim öğretimde yenilik ve dönüşüme yönelik öğrenci merkezli eğitim, yenilikçi ve interaktif eğitim öğretim yöntem ve teknikleri, eğitim öğretim ortamında kullanılabilecek çeşitli web araçları, 21. yüzyıl becerileri ve yeterlilikleri, EBA ve benzeri çevrimiçi eğitim öğretim içeriği sunan platformlar, beceri temelli değerlendirme ve eTwinning platformunun etkin ve verimli kullanımı konularında ortak çalışmalar gerçekleştirileceği belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan ÇELİK projenin ilimize, eğitim camiasına ve proje ortaklarına hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.