DOLAR
32,5836
EURO
34,8316
ALTIN
2.411,21
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
29°C
Bilecik
29°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
25°C

BİLECİK’TE BİR GÜZEL GELENEK DAHA YAŞATILDI

BİLECİK’TE BİR GÜZEL GELENEK DAHA YAŞATILDI

Belediye Başkanı Selim Yağcı; Bilecik Belediyesi tarafından vatandaşlarımızın hizmetine girecek olan Hanımeli Osmanlı Sokağı’nın tamamlanan ilk ahşap dükkanların çatısına Türk bayrağı diken ustalara el yeğniliği olarak tatlı ikram etti.

Bilecik Belediyesi tarafından Devlet Hastanesi önünde yapılan ve kenttin yöresel tatlarını, gelenek ve göreneklerini yansıtan aynı zamanda Bilecik bezinden imal edilen elbiselerin, nakışların, el işleri yanı sıra ilimize özgü ürünlerin satışının yapılacağı Hanımeli Osmanlı Sokağı inşaat çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkanı Selim Yağcı ustaları ziyaret ederek, çatıya Türk Bayrağı çeken ustalara, el yeğniliği olarak, baklava ikram etti.

İncelemeler sonunda basın mensuplarına açıklamada bulunan Belediye Başkanı Selim Yağcı, yüzyıllardır yapılarak unutulmaya yüz tutmuş bir geleneği kendilerinin yaşatılarak, hatırlatmak istediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Bilecik’te geçmişiyle övünen, geleceğe emin adımlarla yürüyen bir marka şehir oluşturma çabası, gayreti içerisindeyiz. O çalışmalarımızın içerisinde bir bölümü teşkil eden Hanımeli Osmanlı Sokağı adını verdiğimiz özellikle ev hanımı kardeşlerimizin el ve ev ürünlerinin pazarlanacağı ve turizmimize de gerek tarihsel anlamda, gerek kültürel anlamda, gerek sosyal anlamda tanıtım noktasında büyük katkı yapacak bu çarşının oluşumunda nasıl mimaride ahşap geleneksel mimariyi kullandıysak bu inşaat yapımında da tarihi geleneklerimize özgü bir çalışmayı gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

ATALARIMIZDAN KALMA EL YEĞNİLİĞİ GELENEĞİNİ TEKRAR YAŞATTIK”

Bilecik’in Osmaneli Devletinin kurulduğu topraklar olduğunu anlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı, “Osmanlı Devleti’nin kurulduğu bu topraklarda dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun beşiği olan bu topraklarda ev yapmak çok özel ve herkesin imece usulü el ele vererek yaptığı bir iştir. Bu ev yapmakta evin temelinde herkes benim de bir taşım olsun anlayışıyla bir yerleşim yerinde geçmişlerde destek verilirdi ve bittiğinde de inşaat biterken de Türk Bayrağı çekilirdi. Şanlı bayrağımız çatının üzerinde dikilen bir direğe bu şekilde olduğu gibi çekilir ve ustalara da el yeğinliği denilen etrafta komşular tarafından böyle küçük hediyeler verilirdi ve oradaki ustabaşı da gelen bu hediyeleri tüm köy halkına duyurur. ‘Geldi de geldi ustabaşına köydeki falanca Ahmet ağadan havlu bahşiş geldi’ diye anons ederdi. Biz bu geleneğimizi bu geleneksel çarşımızda oluşturmaya çalıştığımız bu geleneksel çarşımızda biraz değiştirerek de olsa artık inşaatımız belirgin bir noktaya geldi. Çatılar çatılmaya başladı. Bayrağımızı çektik ve ustalarımıza da el yeğniliği olarak böyle daha iyi güçlenmeleri ve yorgunluklarının gitmesi olarak o eski günleri anlatan böyle bir tatlı ikramında bulunduk. Biz tabi ki bir karşılıklı anlaşmayla yapılıyor ama her şeyin böyle güzellik içerisinde, huzur içerisinde yapılması çok önemli. Ben bu anlamda tüm çalışan kardeşlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.”

”BU ALAN BİLECİK’İN YENİ GÜZEL ALANLARINDAN BİRİ HALİNE GELECEK”

Projenin tamamlanmasıyla birlikte gerek estetik görünümü gerek işlevleri ile alanın Bilecik’teki yeni güzel alanlarından biri haline geleceğini vurgulayan Belediye Başkanı Selim Yağcı”İnşallah burası bittiğinde Bilecik’in çok özel ve güzel bir mekanı olacak. Sadece Bilecik’te yaşayan hemşehrilerimiz değil, Bilecik’e misafir olarak gelen hemşehrilerimiz de, kardeşlerimiz de Bilecik’e ait ürünlerin burada alınması noktasında uğrayacakları, Bilecik’i tanıtacak tek özel bir mekan olacak. Böyle bir mekanda biraz payı olmakta biraz şans diyorum. Bu anlamda da çalışan kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.