DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,60
BIST
9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BİLECİK’TE AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

BİLECİK’TE AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Bilecik Belediyesi tarafından Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Huzurevi sakinleri güzel ve hareketli anlar yaşadı.

Bilecik Belediyesi’nin üyesi olduğu Sağlıklı Kentler Birliği tarafından koordinasyonu yürütülen Avrupa Hareketlilik Haftası 28 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Dünya çapında 960 hareket noktasında etkinliğin yapıldığı hafta içerisinde ülkemizde ise 25 noktada, Bilecik’te de 4 ayrı noktada faaliyetler gerçekleştiriliyor.

Etkinlikler kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Huzur Evi sakinleri de ziyaret edilerek, huzurevi sakinleri ile açma ve germe hareketleri yapıldı.

Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen programda huzurevi sakinleri ile öğrenciler açma-germe hareketlerinin yanı sıra müzik eşliğinde hareket ettiler.

Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü ve  Avrupa Hareketlilik Haftası Temsilcisi Hülya Eçen Çalışkan, okullarda, mahallelerde ve diğer alanlarda gerçekleştirilen aktivitelerin yoğun bir ilgi ile devam ettiğini belirtti.

Hafta boyunca birçok mahalle konağı ve spor merkezinde etkinliklerin gerçekleştirileceği bilgisini veren Çalışkan; şunları söyledi:

”Belediyemiz ve diğer kurumların işbirliğinde spor adına, hareketli yaşam adına güzel faaliyetlerimiz devam ediyor. Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerimiz tüm hızıyla devam ediyor ve hafta sonuna kadar sürecek.  Amacımız, burada gerekli farkındalığı oluşturmak ve insanların ilgisin bu yöne çekmektir. Yapılan etkinlikler, spor ve sağlıklı yaşamın bir gereği şeklinde oluşuyor ve çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Dünya çapında 960 noktada bu etkinlikler yapılıyor. Ülkemizde ise 25 noktada yapılıyor ve Bilecik olarak, biz bunlardan 4 noktayı teşkil ediyoruz. Bu çok önemli ve bizleri sevindiren bir çalışma. Ben bu anlamda bizlere bu güzel etkinliği sürdürmede güç ve desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Nihat Can, olmak üzere Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile spor eğitmenlerine, Belediye Çocuk Akademisinin gönüllü öğrencilerine, mahalle muhtarlarımıza, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Huzurevi yönetimi ve sakinlerine ve etkinliğe katılan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında 29 Mayıs Salı günü Kültür ve Kongre Merkezinde bulunan Bayan Spor Merkezinde, 30 Mayıs Çarşamba günü Beşiktaş Mahallesi Spor ve Yaşam Merkezinde 31 Mayıs Perşembe günü ise TOKİ Kadın, Spor ve Yaşam merkezinde saat 11:00 itibariyle programlar gerçekleştirilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.