DOLAR
32,5889
EURO
34,8039
ALTIN
2.421,36
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
28°C

Bilecik’te 3’ncü Turna Balığı Yarışması

Bilecik’te 3’ncü Turna Balığı Yarışması. Bilecik Belediyesi ve Bilecik Merkez Avcılık ve Atıcılık Kulübü iş birliğiyle 3. Turna Balığı yakalama yarışması düzenlenecek.

Bilecik’te 3’ncü Turna Balığı Yarışması

Pelitözü Gölpark’ta düzenlenecek olan yarışma için farklı illerden gelen balıkçılar ile Bilecik’in doğal güzelliklerinin paylaşılması amaçlanıyor.

Çocukların da aileleriyle birlikte katılabileceği etkinliğin kayıt tarihleri 24 Haziran ile 10 Temmuz arasında olacak.
Bu yıl 3.’sü düzenlenecek olan ve renkli görüntülerin yaşanacağı etkinlikte çocuklar, balık tutma ve kullanılan araçlar hakkında bilgi sahibi olacak.

Belediye Başkanı Semih Şahin’in de katılarak dereceye girenlere ödüllerini vereceği etkinlik 11 ve 12 Temmuz günü, saat 07:00 ile 11:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Balıkçıyı mücadelesiyle heyecanlandıran turna balığı, Esocidae familyasından olan etçil balık türlerinin ortak adı. Hepsi de Esox cinsine aittir. Füze şeklinde ama yan tarafları düz olan bir vücutları ve içeriye dönük “köpek dişleri” ile dolu olan uzun, ördek gagasını andıran bir ağızları vardır. Sırt ve anal yüzgeçleri vücutlarının çok arka kısmında kalır. Genç yaşlardakiler yeşil, olgun yaşlara ulaşanların ise sarımsı kahverengi renkleri vardır.

Bol su bitkileri bulunan ama temiz sularda yaşamayı tercih eder. Turna balıkları aç gözlü avcılardır, yavru turna balıklarının %90’ı kardeşleri tarafından yenilir. Bir turna balığı kendi büyüklüğünün %70’i büyüklüğünde olan diğer bir turna balığını tamamen yutabilir. Turna balıkları yemek konusunda seçici değillerdir. Bütün balık türlerini, kurbağalar, fareler, yavru ördekler ve bazen yengeç bile avlar. Besinin kıt olduğu dönemlerde solucan ve büyük mayıs sülükleri bile yerler.

Diğer etçil balıklar gibi turna balığı da lezzetli bir balıktır, ama birçok Y şeklinde küçük kılçıkları vardır.

Bilecik'te 3'ncü Turna Balığı Yarışması

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.