DOLAR
32,5971
EURO
34,8409
ALTIN
2.495,63
BIST
9.471,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Bilecik’te 36 Bin Öğrenci Karne Aldı

Bilecik’te 36 Bin Öğrenci Karne Aldı. Bilecik’te okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim ve öğretim gören toplam 36 bin öğrenci karnelerini alarak, yarıyıl tatiline girdi.

Cumhuriyet İlkokulunda düzenlenen törene Vali Bilal Şentürk, Vali Yardımcısı Rahmi Köse ve İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik katıldı. Düzenlenen törende 1. sınıf öğrencilerinin hazırladığı gösteriyi izledikten sonra sınıfları gezen Vali Şentürk, Vali Yardımcısı Köse ve İl Milli Eğitim Müdürü Çelik tarafından öğrencilere karneleri dağıtıldı. Karne dağıtımı sırasında velilerle de sohbet eden Vali Şentürk, çocuklara tatillerinde kitap okumaları ve dinlenmeleri tavsiyesinde bulunarak, evde annelerine yardım etmelerini işyerinde de babalarını ziyaret etmelerini istedi.

Karne dağıtımının ardından açıklama yapan Vali Şentürk, öğrencilerin karne heyecanına kendilerinin de ortak olduğunu belirtti ve öğrencilik yıllarında aldığı karneleri hala sakladığını ifade etti. Ayrıca öğrencilerin ara tatil yapmalarından dolayı çok fazla yorulmadıklarını gözlemlediğini ifade eden Vali Şentürk, şöyle konuştu:

“Gayet güzel bir eğitim öğretim dönemi geçti. Daha öncede bir ara tatil yaptılar. Şimdi de 2 hafta kadar bir karne tatilleri var. Çocukların daha dingin olduklarını, çok yorulmadıklarını ve heyecanlarını koruyabildiklerini gördük. Tatilin, yatarak yada kenarda oturarak geçirilecek bir dönem olarak değil de bilakis daha farklı aktiviteler yaparak, eğitim öğretime katkı sağlayacak bir şekilde değerlendirmek gerektiğini düşünüyoruz. Hem velilerimize hem de öğrencilerimize karne tatilinde, öncelikle annelerine yardım etmelerini akabinde ise babalarının çalıştıkları iş yerlerini ziyaret ederek eve nasıl ekmek getirdiklerini görmelerini ve hayatı tanımalarını istiyoruz. Bir taraftan da okumalarını tavsiye ediyoruz. Bir kampanya başlattık, öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve vatandaşlarımıza hitap eden bir okuma kampanyası, ”Okuyorum, Okutuyorum, Anlıyorum ve Soruyorum” başlıkları altında anlamlı bir proje. Bu proje ile kitap katkısı sağlıyoruz. Çocuklarımızın ara tatillerini okumaya ağırlık vererek ve oynayarak, aileleri ile birlikte daha çok zaman geçirerek değerlendirmelerini istiyoruz.”

Tören İstiklal Marşının okunmasıyla son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.