DOLAR
32,3659
EURO
35,0042
ALTIN
2.325,73
BIST
9.085,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik’te 30 Ağustos Törenlerle Kutlandı

Bilecik’te 30 Ağustos Törenlerle Kutlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 99. Yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Bilecik Cumhuriyet Meydanı’nda ve Şehitlikte tören düzenlendi.

Tören, Vali Vekili Yunus Fatih Kadiroğlu ve Belediye Başkanı Semih Şahin tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törene ayrıca, Milletvekili Yaşar Tüzün, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, daire müdürleri ve askeri erkan ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldi.

Personel Üsteğmen Yusuf Yetişir, yaptığı konuşmada, her safhası büyük bir ustalıkla planlanmış, hazırlanmış, idare edilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan harekatla, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri taktik ve dehası, Türk ordusunun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığı tarih sayfalarında asla unutulmayacak yerini aldığını, genç Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda temel taşı olduğunu ve dünyada diğer esaret altındaki uluslara da örnek teşkil ettiğini söyledi.

”99 yıl önce, sayı, silah ve teknoloji olarak kendisinden çok üstün olan düşman karşısında yüreğindeki vatan sevgisi, sarsılmaz iradesi ve üstün cesareti ile milletini ve ülkesini kanının son damlasına kadar koruyan Türk askerinin, bugün de bu uğurda aynı inanç ve azimle, canını seve seve feda edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.” İfadesinde bulunan Üsteğmen Yetişir, şöyle konuştu:

”Bu kan yine aynı kandır; bu ruh, yine aynı ruhtur.30 Ağustos Zaferi Türk ordusuna ”Silahlı Kuvvetler Günü” olarak armağan edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin huzur ve bekasını sağlamak, bölgemizde ve dünyada sürekli barışın tesisine katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle modern harp silah ve teçhizatı ile güçlü ve dinamik personeli ile ulaştığı yüksek eğitim seviyesiyle azimli ve kararlı komuta kademesiyle dostlarının ve ülkemizin güvencesi, düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir. Dünyasının sayılı askeri güçlerinden birisi olan silahlı kuvvetlerimiz her zaman,her yerde ve her şartta verilecek görevlere ifaya hazırdır.”

Öğrencilerin şiir okumasının ardından Vali Vekili Kadiroğlu, Valilik makamında tebrikleri kabul etti.
Vali Vekili Kadiroğlu, Milletvekili Tüzün, Tuğgeneral Yalçınkaya ve Başkan Şahin, şehitlikte devam eden tören kapsamında şehitlerin mezarına çiçek bıraktı.

Tören mangası tarafından saygı atışıyla devam eden törende, Vali Vekili Kadiroğlu, şehitlik defterini imzalayarak, şunları ifade etti:

”Tarihimize şanlı dememize vesile olan aziz şehitlerimiz. üç tarafı denizlerle, dört tarafı düşmanla çevrili memleketimizin her yanını kanlarınızla mübarek kıldınız. Bizi yurdumuzdan etmek isteyen, işgal hevesiyle her yana saldıran batının barbar çocuklarına karşı Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın emir ve komutasında çelik gibi iradeyle mücadele verdiniz. Fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirerek, bizlere bugün Al bayrağın gölgesinde bağımsızca yaşama fırsatı sağladınız. Evlatlarınız olarak, ata emaneti vatanımızı türlü oyunlarla ele geçirmeye çalışan sömürge yapılarına ve devşirme hainlere karşı son nefer, son nefese kadar savunacağız. Ne çocuklarımız ne de gölgesinde yaşadığımız şanlı bayrağımız bizden utanmayacak. Bu vesile ile Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bize bu vatanı emanet bırakan siz aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

Tören, okunan Kur’an-ı Kerim ve duaların yapılmasıyla sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.