DOLAR
32,5991
EURO
34,7956
ALTIN
2.409,60
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

Bilecik’te 2020 YKS İlk Oturumu Tamamlandı

Bilecik’te 2020 YKS İlk Oturumu Tamamlandı. Bilecik’te 2020-YKS 1’nci Oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün 371 no’lu sınav merkezi Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sınav öncesinde binalarının tüm dezenfekte işlemleri tamamlandı.

Bilecik’te adaylar Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) katılmak üzere Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesine velileri ile birlikte geldi.

İl Sınav Kordinasyon Kurulu Gereken Tedbirleri Aldı

İl Sınav Koordinasyon Kurulunun almış olduğu kararlar ile sınava girecek adayların sadece bir yakınının refakat edebileceği daha önce yayınlanan açıklama ile duyurulmuştu. Alınan kararlar gereği veliler adayları sınav binası güvenli bölgesinde bırakacak ve sınav bitiş saati olan 13.00’den sonra aynı yerden sosyal mesafe kuralları çerçevesinde alabilecekti.

Adaylar sınava girecekleri binalara kolonya, ıslak mendil ile maske verilerek, dilerlerse kendi maskeleri takıp ve şeffaf şişede olmak kaydıyla kolonyaları ile sosyal mesafe kuralına uygun şekilde güvenlik personeli tarafından aranarak alınırken, sınav binalarında oluşturulan güvenli bölgeye kadar refakat eden veliler üniversite girişinde bekledi.

Adaylar sınav salonlarına sosyal mesafe kuralına uygun şekilde yaklaşık 12 kişilik gruplar halinde alındı. Her aday ile diğer aday arasında 1 sıra boşluk verildi.

Çayını kahvesini alan üniversite kampüsünün girişinde bekledi

İl Sınav Koordinasyon Kurulunun kararları gereği Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi kampüs içerisindeki alanlara alınmayan veliler üniversite girişindeki alanda toplandı. İşte sorun bu aşama başladı. Daha önceden hazırlığını yaparak çayını, kahvesini, zeytin, peynir ve sandalyesini alan bazı velilerin sosyal mesafe kuralını hiçe sayarak bu alanda bekledikleri gözlemlendi.

Bu noktada İl Sınav Koordinasyon Kurulunun il bazında mesafe gibi çeşitli faktörler göz önünde bulundurularak bir değişikliğe gitmesi aslında mantıklı olabilir, velilerin beklemelerine izin verilmeyip, sınav bitiminde belirli bir düzen içerisinde velilerin adaylarını almasına izin verilebilirdi.

Bilecik’te saat 10:15’te başlayan, soruları erken sürede tamamlayıp veya çıkmak isteyen adaylar 11.45’ten sonra cevap kağıdını teslim ederek binadan çıkış yapabildiği  2020-YKS 1’nci Oturumu Temel Yeterlilik Testinde Türkçe, Matematik, Sosyal ve Fen alanlarında 120+5 soruya 2 saat 45 dakikada yanıt vermeye çalıştı.

Bilecik’te 2020 YKS İlk Oturumu Tamamlandı

Sınav süresinin tamamlanmasının ardından adaylar alınan tedbirler çerçevesinde binalardan çıkış yapıp velileri ile birlikte Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesinden ayrıldı.

2020-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2020-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) yarın yapılacak.

YKS sonuçları ÖSYM takvimine göre 28 temmuz 2020’de açıklanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.