DOLAR
32,4730
EURO
34,9255
ALTIN
2.435,25
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Bilecik’te 15 Temmuz’da Neler Yaşandı

Bilecik’te 15 Temmuz’da neler yaşandı?

Bilecik Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal Bilecik’e geldi.

Bilecik İl Emniyet Müdürü görevinden yaş haddinden dolayı emekliye ayrılan Ali Ekber Bektaş’ın yerine yayınlanan son kararnameyle 1. Sınıf Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal atanmıştı.

Ertuğrul Namal, 15 Temmuz 2016 tarihinde akşam saatlerinde Bilecik’e geldi.

Namal, Müdür Vekili Hicri Görgün ve şube müdürleri tarafından Bilecik Emniyet Müdürlüğü önünde karşılandı. Resmi tören düzenlenmedi.

Otobüs devrildi sürücüsü yaralandı

Ertuğrulgazi Mahallesinde bulunan Bilecik Belediyesine ait park alanına özel bir firmaya ait otobüs devrildi. Devrilen otobüsün sürücüsü yaralandı. Sürücü Salih B. ye ilk müdahale olay yerinde 112 Acil Sağlık Ekipleri tarafından yapıldı ve ardından Bilecik Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Köprülerde hareketlilik

Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde askeri araçlar ve asker tarafından yolların kapatıldığı ve araç geçişine izin verilmediği bildirilirken, TV kanallarında beyaz renkli bir ticari araç ile ilgili görüntüler ekrana yansırken bir terör saldırısı olabileceği yönünde haberler yayınlandı.

Ankara’da F16’lar şehrin üzerinde alçak uçuşa başladı

Ankara’da savaş uçakları şehir üzerinde alçak uçuş yaptığı sosyal medya hesapları üzerinden anbean paylaşıldı.

Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım, Askerin içinde bir yapılanmanın darbe girişiminde, bir kalkışmada bulunduğunu belirterek, demokrasiden asla taviz verilmeyeceğini ve bunu yapanların en ağır bedeli ödeyeceğini bildirdi.

Yıldırım, ”Vatandaşlarımız ve onların seçtiği hükumet iş başındadır. Ucunda ölüm dahi olsa gereken ne varsa yapacağız. Türkiye demokraside çok yol aldı. Türkiye’yi darbe tehditleri ile korkutmaya çalışanların gücü asla yetmeyecek. Burada demokrasimize milli irademize karşı çok büyük bir kalkışma teşebbüsü vardır. Gereken ne ise elimizdeki bütün imkanlarla gereğini yapacağız” ifadelerinde bulundu.

Savcılık tarafından darbeye teşebbüs dosyası açıldı. Elinde silahla şehre inen tüm askerler için tutuklama kararı çıkartıldığı öğrenildi.

Özel Kuvvetler üyesi hain darbeciler, karargahta görevli işbirlikçileriyle birlikte Genelkurmay Başkanlığını bastı.

Tam teçhizatlı yaklaşık 100 darbeci, kapıdaki görevli askerleri etkisiz hale getirdi. Saat 22.00’yi gösterdiğinde Genelkurmay’da silah sesleri duyuldu ve bir helikopterden dışarıda bulunanların üzerine ateş açıldı

Darbeciler, Genelkurmay Başkanı Akar ve Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak’ı, derdest ederek, karargâh bahçesine indirilen helikopterle Akıncı Üssü’ne götürdü.

Aynı dakikalarda bir düğüne gitmek üzere yolda olan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, darp edilerek kaçırıldı ve o da Akıncı Üssü’ne götürüldü.

Dönemin Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Türkiye’de yaşanan darbe girişimi ile açıklamada bulundu. Işık, TSK bildirisinin korsan bildiri olduğunu ve milletin demokrasiye sahip çıkacağını söyledi.

TRT1 kanalından bildiri yayınlandı

TRT1 kanalında spiker Tijen Karaş tarafından bildiri okundu.

Okunan bildiri ile Yurtta Sulh Konseyi adına tüm yurtta sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Canlı Yayına Bağlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milletin iradesinin üzerinde bir güç tanımadığını belirterek, vatandaşları illerin meydanlarına, hava limanlarına davet etti.

Bilecik’te vatandaşlar AK Parti İl Başkanlığı önünde toplandı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı çağrıya karşılık, ellerinde Türk bayrakları ile Bilecik AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanına doğru yürüyüşe geçti.

Cumhuriyet Meydanında selalar okundu

Cumhuriyet Meydanında edilen duaların, okunan selaların ve yapılan konuşmaların ardından vatandaşlar tekrar otogar kavşağı ve Atatürk Bulvarı üzerinden tüm halkı sokağa davet etmek için sloganlar atarak yürüdü.

Dönemin Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Ülkemiz, Demokrasimiz ve Milletimiz bu akşam maalesef tarihinde görmediği derecede bir zarar ile karşı karşıya bırakılmak istenmektedir. Bundan Milletçe kurtuluşumuzun yolu; birlik, beraberlik kardeşlik ve demokrasiye sahip çıkmaktır. Demokrasi için birlik, beraberlik ve kardeşlik için bu Ülkenin bu günü ve geleceği için hükumetimize, demokrasimize ve vatanımıza sahip çıkalım. Ülkemize kast edenlere Ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Tüm kardeşlerim demokrasi için, Liderimiz ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında ayakta olalım. Milletimizin Gücünü ve İnancını Hep Birlikte Gösterelim.” ifadelerinde bulundu.

TBMM helikopterler tarafından bombalandı 

Millet meydanlara yürürken, Türkiye Büyük Millet Meclisi helikopterler tarafından bombalandı.

Geniş güvenlik önlemleri alındı 

Darbe girişimi gecesi Bilecik’te valilik ve emniyet müdürlüğü önünde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Dönemin 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, darbe girişimine katılmadı.

Bilecik Belediye Başkanı ve Bilecik Valisi ile birlikte kurulan kriz masasını yönetti.

Önü polis panzeriyle kapatılan 2. Jandarma Er Eğitim Tugay’ından herhangi bir asker ayrılmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı sonrası Bilecik Cumhuriyet Meydanında toplanan vatandaşlar günün ilk ışıklarına kadar demokrasi nöbeti tuttu.

Türkiye’de darbe kalkışması sırasında, televizyon kanallarını ele geçirmek ve televizyon yayınlarını kesmek için Ankara Gölbaşı’ndaki TÜRKSAT binasına yapılan saldırıda 22 ve 23. Dönem Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz’ın bacanağı TÜRKSAT Daire Başkanı Ahmet Özsoy’un işgalci gruba karşı koyduğu esnada öldürüldüğü öğrenildi.

Dönemin Bilecik Valisi Süleyman Elban yaptığı açıklamada, ”Ordu içerisinde komuta kademesinden bağımsız bir kısım gruplarca demokrasiye, devlete ve hükümete karşı darbe teşebbüsünde bulunulduğunu belirterek, ”Aziz milletimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Hükumetimizin dirayetli duruşları ve ferasetleri sayesinde bu hain girişim bastırılmıştır. İlimiz genelinde konuya ilişkin her hangi bir sorun meydana gelmemiştir. Gerek polis teşkilatımız gerek jandarma teşkilatımız bu konuyla ilgili emir komuta zinciri içerisinde görevinin başında yer almıştır. Vatandaşlarımız, güven ve huzur içerisinde vakarlı bir şekilde günlük işlerine devam etmektedir. Güvenlik gücü ve vatandaşlarımızdan oluşan 160’ın üzerinde şehidimiz ve birçok yaralımız mevcuttur. Şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve milletimize başsağlığı diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.