DOLAR
32,5807
EURO
34,6753
ALTIN
2.521,32
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
24°C
Bilecik
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

Bilecik’te 15 Temmuz Şehitler Köşesi’nin açılışı yapıldı

Bilecik’te 15 Temmuz Şehitler Köşesi’nin açılışı yapıldı

TOKİ İlk ve Ortaokulunda Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’nın Şehit Ayhan Ünver anısına hediye ettiği 600 kıymetli eserin teslimi ve 15 Temmuz Şehitler Köşesi’nin açılışı dolayısıyla program düzenlendi.

Programa Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Şehit Ayhan Ünver’in babası İsmet Ünver ve annesi Safinaz Ünver ile davetliler katıldı.

Şehit olmaya hazır nesilleri olmayan bir milletin yaşama hakkı yoktur

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunduğu program konuşan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan,  Bilecik’in ata yadigarı, ecdat emaneti topraklar olduğuna vurgu yaparak, ilimiz eğitimine katkı sağlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Turan, “Bugün Afrin’de şehitlerimiz var. Orada savaşanlar var. Onların sayesinde biz buradayız ve açılış gerçekleştiriyoruz. Onlara da binlerce minnet, şükür ve dua ediyoruz. Şehit olmaya hazır nesilleri olmayan bir milletin yaşama hakkı yoktur.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş ise, 15 Temmuzda ülkemizin çok acımasız bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını, milletin devlete, devletin de millete sahip çıkmasıyla karanlık gecenin aydınlık bir sabaha çevrildiğini hatırlatarak, bugün de vatanımıza göz diken teröristlerin ve onlara destek veren şer güçlerin ülkemiz üzerindeki emellerini kursaklarında bırakmak için şanlı ordumuzun, “Zeytin Dalı” operasyonu ile destan yazmaya ve tarihin seyrini değiştirmeye devam ettiğini, hain düşmanların er veya geç şahadeti en yüce makam olarak gören aziz milletimizle baş edemeyeceklerini anlayacaklarını ve bu coğrafyayı terk edeceklerini kaydetti.

“Bizde bir Ömer Halisdemir şahadete yürüse, bin tanesi dirilir.”

Durmuş, açılışı gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitler Köşesinin, öğrencilerin yüreğinde 15 Temmuz, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı ruhunu her dem taze tutacağına, vatanın bölünmez bütünlüğünün korunması hususunda bir tehlike vuku bulduğunda, buna karşı koyacak iradeyi göstermelerinde onlara ilham kaynağı olacağına inandığını anlatarak, “Bizde bir Ömer Halisdemir şahadete yürüse, bin tanesi dirilir.” dedi.

“Okumak özgürleşmektir, okumak yaşamaktır, okumak kurtuluştur, okumak ilk ve tek çaredir.

Böyle bir olayı bir daha yaşamamak için çocukları gözü kapalı itaat eden robotlar olarak değil, okuyan, araştıran ve sorgulayan nesiller olarak yetiştirmek adına kendilerine önemli görevler düştüğünün altını çizen Durmuş, “Okumak özgürleşmektir, okumak yaşamaktır, okumak kurtuluştur, okumak ilk ve tek çaredir.” dedi.

Okul kütüphanesine 1995 yılında vatan için can veren Şehit Ayhan Ünver’in anısına 600 kitabı kazandırarak öğrencilerin bilgiye, kültüre ve medeniyete doğru hızla yol almalarına vesile olan Türk Tarih Kurumu Başkanı ve yetkililere eğitim adına yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür eden Durmuş, açılışı gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitler Köşesi’nin ve öğrencilerin kullanımına sunulan kitapların hayırlı olmasını diledi.

Şiirlerin de okunduğu programda şehitler için edilen duaların ardından “15 Temmuz Şehitler Köşesi”nin açılışı gerçekleştirildi. Türk Tarih Kurumu tarafından hediye edilen kitaplar  Şehit Ayhan Ünver Okul Kütüphanesi’nde öğrencilerin istifadesine sunuldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.