DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

BİLECİK’TE 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80. yılında, Bilecik’te törenlerle anıldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Nihat Can ile siyasi parti ve sivil toplum örgütleri tarafından çelenkler bırakıldı.

Saat 09.05’te iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde devam eden törende, Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından anma programı gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Adem Avcu, yaptığı konuşmada, yalnız 10 kasımlarda değil her daim Atatürk’ün mücadele azminin yüklediği sorumlulukları ve gösterdiği hedefleri tekrar tekrar konuşulması gerektiğini ifade ederek, ”Ülkemizin en zor anında bile düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması, bu tür çabaların anlam ve değerinin çok iyi bilinmesi, Büyük Atatürk’ün ebedi istirahatgahında huzur içinde yatması bakımımdan da önemlidir.” dedi.

Tören, öğrenciler tarafından hazırlanan ”Selanik’ten Cumhuriyete” oratoryosu gösterisinin ardından ”Atatürk” konulu sinevizyon gösterisi ve ”Atatürk portreleri” sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

Programa, Vali Büyükakın’ın eşi Figen Büyükakın’ın yanı sıra 2’nci Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut, Cumhuriyet Başsavcı Ercan Ceylan, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.