DOLAR
32,3733
EURO
34,9950
ALTIN
2.325,67
BIST
9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik’te 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü

Bilecik’te 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü. Bilecik’te 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla il merkezi, ilçe ve beldelerde programlar düzenlendi.

Bilecik’te 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82. yılında, törenlerle anıldı.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Vali Bilal Şentürk ve Belediye Başkanı Semih Şahin Atatürk Anıtına çelenk sundu.
Saat 09.05’te iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde devam eden törende, Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından anma programı gerçekleştirildi.
Okul Müdürü Uygar Avcı, yaptığı konuşmada, 10 Kasımın  Atatürk’ü anmak için sıradan bir gün olmadığını, karalar bağlama günü değil, O’nu iyi anlama, O’nu takip edebilme ve O’nun gibi ileri görüşlü bir vatansever olma günü olduğunu söyledi.
Avcı, ”Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diyen Atatürk, aramızdan ayrılmış, o çok sevdiği vatan topraklarının sinesine kavuşmuştur. Lakin O’nun fikirleri, hayal ve özlemleri, ilke ve gayreti, hedef ve arzuları yaşamakta, sonsuzluğa ermektedir. Cumhuriyet ve bağımsızlık O’nun bu vatana ve ulusa en büyük eseri, hediyesidir. Bu yüzden Atatürk asla ölmeyecek, kalplerde ve dimağlarda yaşamaya devam edecektir. O’nu anlamak yüzünü görmek değil, fikir ve emellerini anlayabilmektir.” dedi.
Tören, şiirlerin okunması, öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryosu gösterisinin ardından ”Atatürk’ün hayatı” konulu sinevizyon gösterisi ve ”Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesiyle sona erdi.
Programa, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutan Vekili Albay Naci Akkaş, Cumhuriyet Başsavcı Ercan Ceylan, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Muzaffer Sandal, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Gölpazarı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. yılında Gölpazarı ilçesinde düzenlenen anma programına
İlçe Kaymakamı Efecan Şahin, Belediye Başkanı Hayri Suer, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Kaçmaz, İlçe Emniyet Amiri Gürkan Oral ve protokol üyeleri katıldı.
Saat 09.00’da çelenk sunumu ile başlayan tören, 09.05’te sirenler eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile sona erdi.
Osmaneli

Osmaneli ilçesinde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü programı Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından, saat 09:05’ te ilçe genelinde çalınan sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okunması ile bayraklar yarıya indirildi.

Atatürk Anıtındaki törenin ardından Şehit Osman Er İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda 75. Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma programına geçildi.

Pazaryeri

İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığınca çelenklerinin sunulması ile başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

Şehit Zafer Koyuncu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İslam Özkul’ un günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından, 10 kasım Atatürk’ ü Anma Günü münasebeti ile İlçede düzenlenen yarışmalarda derece giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile program sona erdi.

Düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü programına, İlçe Kaymakamı Berker Çırak, Belediye Başkanı Zekiye Tekin, BŞEÜ Pazaryeri MYO Müdürü Prof. Dr. Çağlayan Açıkgöz, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve ilçe halkı katılım sağladı.

Dodurga

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.