DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
ALTIN
2.295,76
BIST
9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bilecik’te 10 Gölete Eşzamanlı 64 Bin Adet Balık Bırakıldı

Bilecik’te 10 gölete eşzamanlı 64 bin adet balık bırakıldı. Su ürünleri kaynaklarının ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, deniz ve iç sularımızdaki su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla ”Su Kaynaklarının Balıklandırılması” projesi kapsamında Bilecik’te 10 gölete 64 bin adet sazan balığı yavrusu bırakıldı.

Pelitözü Göleti’nde yapılan balıklandırma etkinliği Bilecik Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür Vekili Emrah Celasin ve Müdürlük personellerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bilecik’in ekonomik ve tabii türleri arasında yer alan, vatandaşımız için kaliteli bir protein, balıkçımız için önemli bir beslenme kaynağı olan ve sportif amaçlı balıkçıların gözdesi olan balıklardan, 10 gölete 64 bin adet sazan balığı yavrusu bırakıldı. 

Etkinlikte Pelitözü göletine 2 bin adet, Selöz göletine bin adet, Kurtköy göletine 15 bin adet, Gölpazarı İlçesi Akçay göletine bin adet, Osmaneli İlçesi Çerkeşli göletine 30 bin adet, Pazaryeri İlçesi Esemen göletine bin adet, Sarnıç göletine bin adet, Söğüt İlçesi Borcak göletine 2 bin adet, Zeyve göletine bin adet ve Yenipazar İlçesi Yenipazar göletine 10 bin adet olmak üzere toplamda 64 bin adet sazan balığı yavrusu eşzamanlı olarak bırakıldı.

Bilecik’te ”Su Kaynaklarının Balıklandırılması” projesi kapsamında son 5 yılda 18 gölete 220 bin 500 adet sazan balığı yavrusu bırakılmış oldu.

Bilecik Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, balıkçılığımızın sürdürülebilir olmasının kurallara bağlı avcılık ile mümkün olduğunu altı çizilirken, tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması ve en az bir kez üremelerine imkan tanınmasının sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz ettiği belirtildi.

Balık popülasyonunun devamının sağlanmasında amatör balıkçıların zaman yasağı döneminde avcılıktan kaçınmaları ve amatör avcılık kurallarına uymaları büyük önem taşıdığı, ayrıca günlük limit ve adet miktarlarına dikkat etmeyen amatör balıkçılara idari para cezası uygulandığı kaydedildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.